FOTO! Toledo, un oras in care pasesti prin Spania medievala

Toledo este unul dintre cele mai importante centre ale istoriei europene medievale. Primul care a facut referire la el a fost scriitorul roman Titus Livius care il descrie ca pe un "oras mic fortificat". De altfel, fortificatiile au fost mereu un parametru important in istorie, evident turistilor din ziua de astazi prin peretii monumentali de jur imprejur si "Sabiile din Toledo", care l-au facut renumit in lumea intreaga pentru productia sa de aluminiu.


Este o locatie privilegiata, iar turnura naturala a raului Tagus, impreuna cu populatia sa de acum cateva secole au creat un oras unic in care frumusetea si armonia cladirilor imbina mai multe stiluri arhitecturale.

2011/08/19//356615-toledo.jpg

Lacas al monarhilor si al arhiepiscopilor, Toledo constituie o atractie turistica al carui farmec se regaseste in moschee, sinagogi si manastiri. Catedrala, manastirea lui Sfantul Ioan al regilor, usile in lacasurile de la Alcazar constituie puncte de atractie raspandite din loc in loc prin oras.

Gastronomia

Bucataria din Toledo, caracteristica acestui oras colorat, te intoarce in timp prin mancarurile desprinse parca din tablourile lui Velasquez. Retetele sunt influentate de lunga traditie locala in ce priveste vanatoarea si cresterea animalelor. Prepelitele sunt printre cele mai delicate placeri ale papilelor gustative. Sunt in general umplute sau se servesc cu un anumit tip de fasole, Perdiz con Pochas. La fel de tipic este si mielul, fiert sau prajit (Cordero Asado sau Cuchifrito) si tortilla cu cartofi, Tortilla a la Magra.

2011/08/19//356609-manchego.jpg

Doua produse locale cunoscute pe plan international sunt Queso Manchego (foto sus), o branza maturata din lapte de oaie si martipan de foarte buna calitate, exportat in numeroase tari. La fel de cunoscute sunt si vinurile regionale, cum ar fi La Mancha sau Mentrida.

Folclorul si petrecerile

Cea mai cunoscuta festivitate din Toledo este procesiunea numita Corpus Cristi, unde chivotul din secolul 16 este scos afara din catedrala. Printre cele mai interesante festivitati se numara si Festivalul Maslinelor, in ultima duminica din aprilie in satul Mora de Toledo si festivalul San Isidro din Talavera, de pe 15 pana pe 18 mai, unde turistii pot vedea dansuri populare.

Foto: thebesttraveldestinations.com

Ultimele știri