GALERIE FOTO! Noua Zeelanda - calatorie culinara la capatul pamantului

Noua Zeelanda pare o bucata de pamant rupta din lumea agitata, grabita si stresata in care traim mai toti. Viata are alt tempo pe aceste meleaguri indepartate, desprinse parca dintr-o carte de povesti. Pe numele ei maori „Aotearoa" (tara marelui nor alb), Noua Zeelanda a fost ultima mare masa de pamant descoperita si este cea mai tanara tara de pe glob - asta este, probabil, una din explicatiile prospetimii si entuziasmului vietii de aici.2011/08/22//358499-coaste_de_porc_delicioase.jpg2011/08/22//358500-cel_mai_faimos_hotel_din_noua_zeelanda.jpg

Bucataria Noii Zeelande este o analogie perfecta a culturii locale: un mix surprinzator, dar delicios, de influente britanice si asiatice, ingrediente proaspete si inovatie. De la restaurante cu stele Michelin la cafenele si bistrouri cochete, gasesti aici delicii culinare pentru toate gusturile si buzunarele.

Numitorul comun insa e reprezentat de calitatea si prospetimea ingredientelor. N-am mai fost niciodata intr-o tara atat de obsedata de conceptul „eco", iar acest lucru se reflecta din plin in bucatarie.

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!

Citeste restul articolului pe Good Food!

Ultimele știri