În cel mai călduros noiembrie, înfloreşte turismul în destinaţii româneşti! Oraşul Cluj-Napoca e prima opţiune a românilor care pleacă în concediul de toamnă. Şi Capitala e în top, pentru un city-break mai ieftin decât în vestul Europei. Turiştii redescoperă şi staţiunile balneare, unde găsesc peisaje pitoreşti şi ape tămăduitoare.
Toamna, Clujul îşi cucereşte oaspeţii cu străduţele sale boeme, pline de cafenele cochete, muzee şi clădiri istorice somptuoase. Sunt doar câteva dintre motivele care fac din acest oraş cea mai căutată destinaţie românească.
O noapte de cazare costă, în medie, 42 de euro. Prezenţa unui aeroport şi festivalurile de muzică, celebre în toată Europa, au făcut ca oraşul să înflorească în ultimii ani.
Pe locul doi în top se află Bucureştiul, urmat de Băile Tuşnad, destinaţia perfectă pentru o cură de întinerire. Cel mai mic oraş din România, supranumit cândva „Mica Elveţie", se laudă cu un aer puternic ozonat, peisaje mirifice şi ape minerale binefăcătoare.
Nu este însă singura staţiune balneoclimaterică din top. În Băile Olăneşti, la 20 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, vin anual mii de turişti, atraşi de peisajul sălbatic, încă neatins de poluare.
Cele mai valoroase sunt însă zecile de izvoare minerale care tratează boli digestive, de nutriţie, dar şi afecţiuni respiratorii sau ale inimii. Tratamente de care au ajuns să se bucure tot mai mulţi tineri.
În lunile de toamnă, costul mediu al unei camere în Băile Olăneşti nu depăşeşte 50 de euro pe noapte.