Riga - orasul magiei istorice

Intemeiat in urma cu aproape 2.000 de ani, orasul Riga din Letonia este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Este o destinatie apreciata de cei care vor sa guste putin dintr-o Europa istorica, in care nu isi are loc aglomeratia sau buticurile cu preturi bombastice.

Centrul istoric al Letoniei este pur si simplu magic. Desi numeroase dintre structurile initiale au fost distruse in razboaie si au trecut prin foc, exista inca numeroase constructii cu arhitectura medievala, neoclasica sau moderna, care sa surprinda si sa incante.

Printre cele mai populare puncte se numara the Rigas Doms sau catedrala Riga. Aceasta minune in stil medieval-roman a fost construita la inceputul anilor 1.200 si este inca un loc de rugaciune pentru protestanti. Elementele predominante ale interiorului sau sunt geamurile pictate ce infatiseaza atat scene religioase, cat si politice si umplu inima bisericii cu o lumina colorata.

2011/04/06//260242-riga.jpg

Dupa ce vizitezi catedrala, incalta-te cu ceva comod si plimba-te pe strazile Rigai pentru a vedea cu ochii tai de ce centrul sau vechi este inclus in Patrimoniul Mondial Unesco. Vei gasi aici cea mai mare colectie de structuri in stilul art-nouveau din lume. Fatade bogat ornamentate iti vor umple privirea si nu te vei mai satura de a face fotografii.

Iti vei gasi cu siguranta timp si sa mirosi tradafirii care se gasesc peste tot in acest oras: in parcuri si magazine. Serile vor fi pline de teatru, opera si spectacole de balet si nu uita de Opera Nationala a Letoniei.

2011/04/06//260243-pretty-roses.jpg

In timpul zilei vei avea timp de cumparaturi la piata, ceainarii si cafenele. Gusta ciocolata locala, care este absolut delicioasa! Desi centrul vechi este cel mai popular loc de vizitat, intregul oras are ce oferi, de aceea fa-ti timp pentru a-l cerceta in amanunt, pentru ca merita.

Foto: dorothy-tours.se

magelantravel.lv

travelpod.com

Ultimele știri