Toscana, paradisul vacantelor

Daca vrei sa-ti petreci concediul intr-un paradis al vacantelor, atunci ar fi bine sa alegi Toscana (Italia). Aproape pretutindeni gasesti o multitudine de palate si cetati vechi, mai toate folosite astazi ca hoteluri. Ai litoral, dar si munte, cultura, istorie, dar si divertisment, pe scurt, o oferta aproape unica in Europa.Florenta - orasul artelor. Michelangelo, da Vinci, Dante sau Donatello au transformat regiunea in centrul culturii renascentiste.


Coasta de aur a Italiei

Litoralul Toscanei va va dezvalui un mediu extrem de propice pentru practicarea sporturilor nautice, dar si a golfului sau echitatiei. Printre cele mai importante statiuni sunt Marina di Massa, Marina di Pietra Santa, Viareggio, Tirrenia, Livorno, Cecina Mare sau Punta Ala. Trebuie sa stii ca regiunea Toscana este recunoscuta si pentru statiunile sale de cura si tratament situate in San Carlo Terme, Saturnia, San Cassciano dei Begni, Montecatini Terme.

Nu in ultimul rand, Insula Elba este cea mai importanta din arhipelagul Toscanei si merita sa vezi locul unde a fost tinut captiv, pentru prima oara, imparatul Napoleon.

2011/08/29//362881-italia.jpg

Centrul renasterii

Merita sa faci un tur al celor mai importante orase din regiune. In afara de Florenta, iti mentionez doar Pisa, Siena, Prato sau Arezzo.


Florenta nu are nevoie de prea multa prezentare. Printre atractiile acesteia se numara: Palazzo Strozzi, Palazzo Pitti, Baptisteriumul San Giovani realizat in stil roman, Biserica Santa Maria Novella si Santa Croce realizata in stil gotic - unde poti vizita mormintele lui Dante, Michelangelo, Galileo Galilei si Machiavelli - Biblioteca Laurenziana a lui Michelangelo sau Galeria Degli Uffizi.

Pisa se afla la gura de varsare a raului Arno in Marea Mediterana. Odata ajuns acolo, indreapta-te catre celebrul turn inclinat sau viziteaza Baptisteriumul, o cladire circulara destinata botezurilor. Cattedrale di Santa Maria Asunta, Domul vechi de 1.000 de ani sau Piata Miracolelor sunt alte obiective turistice importante.

O istorie de 3.000 de ani

Centrul istoric din Siena face parte din patrimoniul UNESCO din 1995. Odata ajuns in Piazza del Campo vei avea ocazia sa vizitezi numeroase cladiri istorice precum Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, Domul din Siena, Pinacoteca Nazionale, Complexul muzeal Santa Maria della Scala ori bisericile realizate in stil gotic - Basilica San Francesco, Bazilica Santa Maria dei Servi, San Domenico.

Este important sa vizitezi si orasul Livorno, plin de romatism si istorie. Iti recomand o vizita la monumentul-simbol al localitatii, Quattro Mori, Fortezza Vecchia (Vechea Fortareata) ce a protejat portul Medici de atacurile piratilor si Biserica San Ferdinando. Poti incheia cu o plimbare pe Terrazza Mascagni, o alee amenajata pentru promenada, de unde poate fi admirata marea.

Mai mentionez orasele Prato, al treilea din Italia dupa numarul de locuitori, faimos datorita productiei textile, si Arezzo, renumit pentru frescele lui Piero della Francesca ce infatiseaza legenda Crucii.

Cat ne costa

Un circuit in regiunea Toscana (7 nopti de cazare) poate costa intre 350 si 650 de euro de persoana, in functie de clasificarea unitatii de cazare.

Citeste si Revista Felicia

FOTO: countrybred.com

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri