Stiam ca voi pleca la sfarsitul lui septembrie si, spre rusinea mea, acceptasem invitatia fara sa cer detalii despre programul calatoriei. Bine am facut, caci, multumita gazdelor mele, cele patru zile s-au transformat intr-un sirag de surprize placute. In ciuda tuturor barfelor legate de zborurile low-cost, cursa aeriana Bucuresti - Bologna a respectat programul.
Am ajuns la Bologna la pranz si, cum masina inchiriata ne astepta in parcarea aeroportului, am si pornit-o spre „Le Torri", locul in care aveam sa stam, o „Azienda Agricola" , aflata la jumatatea drumului dintre Florenta si Siena. Era soare si ti-era mai mare dragul sa circuli pe un drum bun (autostrada A1), desi se afla in curs de reamenajare.
Prima bucurie au fost chiparosii pe care-i vedeam decupandu-se pe cerul senin ca niste lumanari inalte si verzi, apoi dealurile cu vita-de-vie si livezile de maslini cu sclipirile lor argintii. Dupa vreo doua ore de mers, am ajuns la „Le Torri" si am avut impresia ca am poposit in rai. O vale marginita de coline pe care se insirau, randuri - randuri, viile si maslinii. Era vremea culesului si tractorasul, cu remorca plina de struguri negri, ne-a iesit in cale ca de bun-venit.
Citeste restul articolului pe Good Food!
Foto: vacation-packages.us