Vrei să te muți în chirie? Vezi 3 clauze care nu trebuie să îți lipsească din contract!

 

Atunci când te muți în chirie, este foarte important să realizezi un contract cu proprietarul apartamentului, pentru a te asigura că drepturile pe care le ai în calitate de chiriaș vor fi respectate. Iată 3 clauze pe care trebuie să le ai în contractul de închiriere:

  • Chiria să nu fie modificată fără acordul tău

Proprietarul nu va putea să îți majoreze chiria de pe o zi pe alta. Astfel, dacă acesta dorește să facă o asemenea schimbare, va trebui ca, mai întâi, să ajungeți la un acord în această privință. Ulterior, această modificare va intra în vigoare prin semnarea unui act adițional la contract.

  • Restituirea garanției

În România este o practică mult prea cunoscută achitarea unei garanții în momentul închirierii unui imobil.  Aceasta este echivalentă, de regulă, cu valoarea chiriei pe o lună.  Are scopul de a acoperi orice daune, pierderi sau distrugeri produse de chiriaș. Pentru a te asigura că în momentul în care vei pleca o sa primești și banii înapoi, valoarea garanției achitate la început și condițiile restituirii acesteia trebuie menționate în contract.

  • Rezilierea contractului

Nu trebuie trecută cu vederea încheierea contractului de închiriere și rezilierea acestuia. Pentru ambele părți, durata preavizului trebuie precizată clar. 

                  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe