Antena Căutare

Care este cauza oboselii zilnice și cum se poate recăpăta vitalitatea

Pentru mulți dintre noi weekend-ul nu aduce odihna râvnită și ne putem trezi extenuați chiar la început de săptămână. E necesar să știm care este cauza oboselii zilnice și cum se poate recăpăta vitalitatea. O explicație ne oferă doctorul Vlad Ciurea.

Cauzele oboselii de după weekend
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea, ne lămurește de ce chiar și după weekend ne simțim obosiți

Intervievat în cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, medicul neurochirurg Vlad Ciurea, ne lămurește de ce chiar și după weekend ne simțim obosiți.

Una dintre cauze este apăsarea vieții cotidiene actuale, nesiguranța zilei de mâine cu care mulți oameni se confruntă.

Citește și: Ce poți face pentru a te deconecta de la grijile unei zile de lucru. Cum să te bucuri de timpul tău liber

Chiar dacă duminica ar trebui să ne relaxăm, grija zilei de luni ne marchează, dar și faptul că poate nu am reușit să facem în weekend tot ce ne-am propus.

Pe lângă aceste griji, se mai adaugă și vâltoarea zilei de luni în care intrăm de la primele ore ale dimineții: ceasul care sună, claxoanele mașinilor din trafic, agitația celor care merg la serviciu, la școală, etc.

Citește și: Ghimbir cu miere și lămâie, un adevărat elixir pentru sănătate

Pe lângă toate acestea, mai sunt știrile negativiste de la radio, de la televizor, conversațiile celor din jur care poate nu sunt dintre cele pozitive și toate acestea ne aglomerează și ne încarcă cu emoții negative și ne transmit mai mult o stare de neliniște ce duce la oboseala psihică.

Recomandările doctorului Vlad Ciurea

Ceea ce ne recomandă medicul pentru a ne recăpăta revitalitatea nu este o cafea tare, așa cum ne-am aștepta, ci o resetare a creierului. O autostimulare, o autoinducere a stării de bine, gândindu-ne la lucruri pozitive, la ceea ce este frumos în viață și la ceea ce ne bucură deplin.

Un alt factor negativ care ne influențează starea de bine este alimentația necorespunzătoare și dezechilibrată.

Citește și: Cum să adopți un stil de viață sănătos în doar câțiva pași!

Trebuie adoptat un stil de viață sănător ale cărui reguli de bază constau într-o alimentație sănătoasă și o bună organizare, o planificare a activităților cotidiene, astfel încât ziua să ni se pară mai ușoară, nu încărcată de griji induse.

Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul video de mai jos:

Cel mai tare concurs de Air Guitar de la Neatza cu Răzvan și Dani. Florin Ristei este cel mai bun rocker... Idei de activități pe care să le faci acasă cu copilul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video Super Neatza, 26 februarie 2024. Dayana - Trece viața Super Neatza, 26 februarie 2024. Dayana - Trece viața Luni, 26.02.2024, 11:47
Ai un 2024 fabulos în AntenaPLAY
Video recomandate
iUmor sezonul 16, 25 februarie 2024. Dan Badea, povestiri de la ultimul concert cu trupa Hi-Q: Și-a făcut efectul sturionul, m-am dus sub scenă!
iUmor sezonul 16, 25 februarie 2024. Dan Badea, povestiri de la ultimul concert cu trupa Hi-Q: Și-a făcut efectul sturionul, m-am dus sub scenă! Duminica, 25.02.2024, 21:23
Pepe, moment special la Neatza, alături de fiul lui. Apariția la TV a lui Pepe Junior i-a topit pe telespectatori | VIDEO

Pepe, moment special la Neatza, alături de fiul lui. Apariția la TV a lui Pepe Junior i-a topit pe telespectatori | VIDEO

Pepe Junior și-a însoțit tatăl la Super Neatza cu Răzvan și Dani. Artistul și-a ținut fiul pe umeri în timp ce a cântat alături de Nico.

Vineri, 23.02.2024, 12:09
De ce Răzvan Fodor a rămas repetent în clasa a 11-a. Nu mulți știau acest detaliu despre prezentatorul TV

De ce Răzvan Fodor a rămas repetent în clasa a 11-a. Nu mulți știau acest detaliu despre prezentatorul TV

Prezent în cadrul ediției speciale de la Neatza cu Răzvan și Dani, Răzvan Fodor a făcut dezvăluiri inedite din adolescența lui. Îndrăgitul prezentator a dezvăluit că a rămas repetent în liceu și a abadonat facultatea, după ce viața lui a luat o turnură neașteptată.

Vineri, 09.02.2024, 13:49
Dani Oțil, dialog savuros cu Tiago, la Neatza. Cum a răspuns, întrebat dacă vrea să fie prezentator: „Cum se cheamă emisiunea?”

Dani Oțil, dialog savuros cu Tiago, la Neatza. Cum a răspuns, întrebat dacă vrea să fie prezentator: „Cum se cheamă emisiunea?”

Micuțul Tiago a avut o apariție savuroasă la Super Neatza cu Răvan și Dani. Fiul lui Dani Oțil și Gabrielei Prisăcariu a demonstrat că la nici 3 ani are o memorie foarte bună și este foarte receptiv.

Joi, 08.02.2024, 17:53
Echipa Super Neatza aniversează 16 ani printr-o super petrecere la Palatul Ştirbey Buftea

Echipa Super Neatza aniversează 16 ani printr-o super petrecere la Palatul Ştirbey Buftea

Vineri, 9 februarie, matinalii de la Super Neatza cu Răzvan şi Dani aniversează 16 ani de emisie live într-un mod inedit.

Joi, 08.02.2024, 10:10
Ultimele știri
x