Căutare Live

Care este cauza oboselii zilnice și cum se poate recăpăta vitalitatea

Pentru mulți dintre noi weekend-ul nu aduce odihna râvnită și ne putem trezi extenuați chiar la început de săptămână. E necesar să știm care este cauza oboselii zilnice și cum se poate recăpăta vitalitatea. O explicație ne oferă doctorul Vlad Ciurea.

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea, ne lămurește de ce chiar și după weekend ne simțim obosiți

Intervievat în cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, medicul neurochirurg Vlad Ciurea, ne lămurește de ce chiar și după weekend ne simțim obosiți.

Una dintre cauze este apăsarea vieții cotidiene actuale, nesiguranța zilei de mâine cu care mulți oameni se confruntă.

Chiar dacă duminica ar trebui să ne relaxăm, grija zilei de luni ne marchează, dar și faptul că poate nu am reușit să facem în weekend tot ce ne-am propus.

Pe lângă aceste griji, se mai adaugă și vâltoarea zilei de luni în care intrăm de la primele ore ale dimineții: ceasul care sună, claxoanele mașinilor din trafic, agitația celor care merg la serviciu, la școală, etc.

Citește și: Ghimbir cu miere și lămâie, un adevărat elixir pentru sănătate

Pe lângă toate acestea, mai sunt știrile negativiste de la radio, de la televizor, conversațiile celor din jur care poate nu sunt dintre cele pozitive și toate acestea ne aglomerează și ne încarcă cu emoții negative și ne transmit mai mult o stare de neliniște ce duce la oboseala psihică.

Recomandările doctorului Vlad Ciurea

Ceea ce ne recomandă medicul pentru a ne recăpăta revitalitatea nu este o cafea tare, așa cum ne-am aștepta, ci o resetare a creierului. O autostimulare, o autoinducere a stării de bine, gândindu-ne la lucruri pozitive, la ceea ce este frumos în viață și la ceea ce ne bucură deplin.

Un alt factor negativ care ne influențează starea de bine este alimentația necorespunzătoare și dezechilibrată.

Citește și: Cum să adopți un stil de viață sănătos în doar câțiva pași!

Trebuie adoptat un stil de viață sănător ale cărui reguli de bază constau într-o alimentație sănătoasă și o bună organizare, o planificare a activităților cotidiene, astfel încât ziua să ni se pară mai ușoară, nu încărcată de griji induse.

Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul video de mai jos:

Cel mai tare concurs de Air Guitar de la Neatza cu Răzvan și Dani. Florin Ristei este cel mai bun rocker... Idei de activități pe care să le faci acasă cu copilul...
Prăjitură cu dovleac și aluat turnat. Un deliciu garantat
Printre deserturile cu dovleac cu care ți-ai propus să-i răsfeți pe cei dragi în această...
Horoscopul zilei de 7 octombrie 2022. Balanțele au nevoie de echilibru în viața personală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 octombrie 2022 aduce vești bune pentru nativii din zodia Balanței....
Ultimele știri
x