Antena Căutare

Tarta cu compot de piersici, crème pâtissière și nuci caramelizate. Cum pregătește chef Nicolai Tand un desert delicios

Chef Nicolai Tand a realizat un desert pentru toate gusturile în ediția de marți, de pe 11 noiembrie 2025, din „Neatza cu Răzvan și Dani”. Iată cum se pregătește o tartă cu comport de piersici, crème pâtissière și nuci caramelizate.

Telespectatorii au avut parte de o surpriză plăcută din partea lui chef Nicolai Tand în ediția de marți din „Neatza cu Răzvan și Dani”, de pe 11 noiembrie 2025. De data aceasta, oamenii de acasă au învățat cum să pregătească tartă cu comport de piersici, crème pâtissière și nuci caramelizate.

Înainte de a ajunge pe platourile de filmare, chef Nicolai Tand a trecut prin magazinul PENNY, unde a găsit o gamă variată de produse în ediție limitată. Fiecare ingredient ales poate transforma orice masă într-un moment special.

Citește și: Rețeta de Sandviș în stil japonez a lui chef Nicolai Tand. Ce ingrediente speciale a folosit

Fie că este vorba despre brânzeturi fine, salam cu trufe, vinuri alese sau carne proaspătă, magazinele PENNY pun la dispoziție o mulțime de produse de calitate și la prețuri accesibile, printre acestea se numără și gama Selection.

După ce a făcut cumpărăturile, bucătarul s-a decis să încânte papilele gustative ale colegilor de emisiune cu un desert realizat doar din ingrediente PENNY. Chef Nicolai Tand a hotărât să surprindă pe toată lumea cu un desert delicios.

Rețeta lui chef Nicolai Tand de tartă cu comport de piersici, crème pâtissière și nuci caramelizate

În ediția de marți din „Neatza cu Răzvan și Dani”, chef Nicolai Tand a avut grijă să explice, pas cu pas, cum se realizează tartă cu comport de piersici, crème pâtissière și nuci caramelizate. În rândurile de mai jos sunt ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente tartă cu comport de piersici, crème pâtissière și nuci caramelizate

Pentru a obține patru porți din acest desert este nevoie de următoarele produse:

Pentru bază

• 1 foaie de foietaj (250–300 g)

• 1 ou bătut (pentru uns)

• 1 linguriță zahăr brun (opțional)

Pentru crème pâtissière

• 250 ml lapte integral

• 3 gălbenușuri

• 50 g zahăr

• 20 g amidon de porumb (sau făină fină)

• 1 plic zahăr vanilat sau semințele de la ½ păstaie de vanilie

• 20 g unt

Pentru piersici

• 4 jumătăți de piersici din compot (bine scurse)

• 1–2 linguri din siropul de compot

Pentru topping

• 50 g nuci tocate grosier

• 1 lingură miere

• un praf de sare (sau câteva cristale de sare de mare)

Mod de preparare tartă cu comport de piersici, crème pâtissière și nuci caramelizate

Cei care își doresc să realizeze o tartă cu comport de piersici, crème pâtissière și nuci caramelizate ca cea făcută de chef Nicolai Tand trebuie să urmeze pașii de mai jos.

1. Pregătirea foietajului

Se încălzește cuptorul la 200°C. Foaia de foietaj se taie în 4 dreptunghiuri (sau cercuri, dacă se dorește o prezentare rotundă) și se așează pe o tavă cu hârtie de copt. Marchează ușor o margine de 1 cm în jurul fiecărei bucăți, fără să tai complet. Se înțeapă centrul cu furculița, ca să nu se umfle și se ung marginile cu ou bătut, iar mai apoi se presară puțin zahăr brun. Coace 15–18 minute, până devin aurii și crocante. Lasă-le să se răcească complet.

2. Crème pâtissière

Pune laptele la încălzit împreună cu vanilia. Într-un bol, bate gălbenușurile cu zahărul, apoi adaugă amidonul. Toarnă laptele fierbinte peste amestec, în fir subțire, amestecând constant. Pune totul înapoi pe foc mic și amestecă până se îngroașă (2–3 minute după primul clocot). Ia de pe foc, adaugă untul și amestecă până se încorporează complet. Acoperă cu folie alimentară lipită direct pe suprafața cremei și las-o la răcit.

Citește și: Rețeta de tartar din salam ardelenesc a lui Chef Nicolai Tand de la Neatza. Cum se face rețeta

3. Piersicile

Taie piersicile felii subțiri (2–3 mm) și tamponează-le cu șervețel, ca să elimini excesul de sirop. Dacă vrei un plus de aromă, le poți rumeni 2 minute într-o tigaie cu o linguriță de unt și puțin sirop de compot, până devin lucioase.

4. Nucile caramelizate

Pune nucile într-o tigaie uscată și lasă-le 1 minut pe foc mediu, ca să se încălzească ușor.

Adaugă mierea și amestecă constant, 1–2 minute, până devin ușor lucioase și caramelizate. Presară sarea, întinde-le pe hârtie de copt și lasă-le să se răcească complet.

5. Asamblarea tartei

Întinde un strat subțire de crème pâtissière în centrul fiecărei baze de foietaj. Așază deasupra felii de piersici, ușor suprapuse, în formă de evantai. Adaugă deasupra câteva nuci caramelizate tocate. (Opțional) unge marginile tartei cu puțin sirop de compot pentru luciu. Servește imediat sau păstrează la frigider până la servire. Poftă bună!

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Comentarii


Citește și
Rețeta lui Nicolai Tand pentru mâncărică de cartofi tradițională și pui la cuptor. Ce dă gustul autentic în bucătăria Super Neatza
Rețeta lui Nicolai Tand pentru mâncărică de cartofi tradițională și pui la cuptor. Ce dă gustul autentic în...
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la admiratori de Crăciun. Copiii Familiei Regale urmează un protocol strict
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la... Catine.ro
Rețeta de mușchiuleț de porc cu cartofi rösti, ceapă confiată și sos din oase de porc a lui Chef Nicolai Tand de la Neatza
Rețeta de mușchiuleț de porc cu cartofi rösti, ceapă confiată și sos din oase de porc a lui Chef Nicolai Tand...
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile” Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei Giurgiu | VIDEO
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei... Libertatea.ro
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a... AntenaSport
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima imagine cu bebelușul: „Raza mea de soare”
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima... Elle
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la... Spynews.ro
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară HelloTaste.ro
Un bărbat a fost concediat pentru că le-a adus colegilor prăjituri de ziua lui. A dat în judecată firma și a primit despăgubiri uriașe
Un bărbat a fost concediat pentru că le-a adus colegilor prăjituri de ziua lui. A dat în judecată firma și a... Antena3.ro
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume Jurnalul
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit Kudika
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga Justiție! «Aseară la ora 20...»
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga... Redactia.ro
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026 Observator
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard MediCOOL
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase... UseIT
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x