Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține vinete, roșii, ouă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Evantai de vinete".
Ce ne trebuie pentru Rețeta Evantai de vinete:Vinetele se secționează, transversal, pe jumătate, secționând și codița care nu se va îndepărta. Fiecare jumătate de vânătă se secționează în felii de maxim 5 mm grosime, dar fără a străpunge capătul cu codița.
Se răsfiră feliile de vinete sub formă de evantai și se presară cu sare, lăsându-le așa aproximativ o oră, pentru a elimina sucul amar. Apoi se tamponează cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta picăturile de apă.
Vinetele sub formnă de evantai se trec prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare și piper, și la final prin pesmetul panko.
Se prăjesc vinetele drvantai în ulei încins, apoi se scot pe prosoape de hârtie, aborbante.
Pentru sos, se amestecă iaurtul cu urda și se adaugă castraveciorii tocați în cuburi mici, precum și mărarul tocat. Se curăță 2-3 căței de usturoi, se pisează, sau se răzuiesc și se amestecă cu puțin ulei de măsline și sare. Se adaugă în sosul de iaurt cu mărar și castraveți.
Vinetele evantai se servesc cu acest delicios sos, dar și cu roșii tăiate în cuburi mici și presărate cu sare și ulei de măsline.
Spor și poftă bună!