Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Scovergi țărănești, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține făină, sare, drojdie, dar și alte ingrediente delicioase, denumit "Scovergi țătănești".

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține făină, sare, drojdie, dar și alte ingrediente delicioase, denumit "Scovergi țătănești".

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține făină, sare, drojdie, dar și alte ingrediente delicioase, denumit "Scovergi țătănești".

Ingrediente:

  • făină
  • sare
  • zahăr
  • drojdie
  • apă călduță ulei
  • Pentru umplutură:
  • brânză
  • smântână

Cum procedăm?

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea.

Într-un alt vas, pregătim o maia din drojdia amestecată cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și o lingură de făină. Omogenizăm maiaua și îl lăsăm la loc cald 10-20 minute, sau până se activează drojdia și se creează bășicuțe la suprafață.

Punem maiaua la mijlocul făinii, turnăm,treptat apa caldă și amestecăm bine, adăugând și din făina de pe margini. Amestecăm bine până obținem un aluat de scovergi omogen, ușor moale, nu ferm ca la gogoși, sau ca la pâine. picurăm și puțin ulei, apoi acoperim aluatul cu un ștergar și îl lăsăm la loc cald până își dublează volumul.

Pregătim o baie de ulei într-un ceaun sau o tigaie adâncă. Cu mâinile umezite în apă rece, rupem din aluat și formăm scovergile aplatizând aluatul pe blatul de lucru și dându-i formă rotundă. facem o gaură la jumătatea aluatului întins și îl scufundăm în uleiul încins.

Rumenim scovergile pe ambele părți și le scoatem pe prosoape absorbante, de hârtie.

Servim delicioasele scovergi țărănești cu brânză și smântână, calde sau reci, după preferințe.

Spor și poftă bună!

Video