Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit delicioasa rețetă Ciolan cu năut,un preparat delicios cu o combinație perfectă de ingrediente.
Ingrediente pentru rețeta Ciolan cu năut
Mod de preparare pentru rețeta Ciolan cu năut
Năutul se va ține la hidratat în apă rece de seara până dimineața. Apoi se clătește bine și se pune la fiert în apă rece. Când boabele încep să se pătrundă, se adaugă ceapa și tijele de țelină, tocate mărunt și călite în ulei de măsline, sare și rozmarin. Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, se adaugă roșiile și se mai lasă preparatul la fiert 10-15 minute.
Ciolanul se fierbe în apă cu puțină sare până este bine pătruns. Prima apă se va înlătura, pentru a elimina din afumătură. Se scoate din apa în care a fiert și se adaugă peste năut, în momentul servirii.
Ardeii capia se trag ușor la tigaie în puțin ulei de măsline. Se vor așeza în timpul servirii de jur împrejurul năutului cu ciolan și se vor presăra cu brănză telemea și oregano. Tot de jur împrejurul preparatului se vor așeza și ghebele murate.