Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o nouă reţetă de gogoși cu mere, denumită Petrecere cu mere.
Ingrediente pentru rețeta de gogoși cu mere
2 căni de făină 1 cană de lapte 1/2 cană de zahăr 2 ouă 1 plic 6-7 mere 50 gr unt topit 1 praf de sare esență de vanilie 500 ml ulei pentru prăjit sos de vanilie sos de ciocolatăMod de preparare pentru rețeta de gogoși cu mere
Pentru aluatul de gogoși cu mere, se amestecă într-un vas ingredientele lichide, iar în alt vas cele solide, apoi se adaugă unele peste altele și se omogenizează compoziția. Merele se curăță și se taie în cuburi cu latura de maxim 1 cm, apoi se adaugă în compoziție. Se lasă aluatul pentru gogoși cu mere să se odihnească, apoi, cu lingura se ia din el și se pune în tigaia cu ulei încins. Se rumenesc frumos pe ambele părți, dar nu mai mult de 2 minute pe fiecare parte.
Se servesc pudrate cu zahăr, alături de sosul preferat: de vanilie sau ciocolată.