Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune pentru orice masă din zi o rețetă de sandwich ”Happy pig”, cu mușchiuleț de porg și un sos absolut delicios.
Ingrediente pentru rețeta de sandwich Happy pig
Mod de preparare pentru rețeta de sandwich Happy pig
Mușchiulețul de porc se condimentează cu sare și piper, apoi se trage la tigaie pentru a prinde crustă și se continuă prepararea lui la cuptor până se pătrunde bine.
Pentru sosul de ceapă caramelizată, se toacă ceapa solzișori și se călește în puțin ulei. Când se pătrunde, se adaugă păstârnacul curățat și dat pe răzătoare, apoi merele rase și se amestecă bine pe foc. Se adaugă vinul și mierea și se lasă sosul să fiarbă 30 de minute, până se reduce, asezonându-l cu sare și piper.
Bagetele se taie transversal și se dau puțin la cuptor pentru a deveni crocante, apoi se ung cu sosul de ceapă caramelizată. Se așază felii de castraveciori, felii de cașcaval și felii din deliciosul mușchiuleț de porc.
Se servește deliciosul sandwich Happy pig, alături de roșii cherry proaspete și salată verde.
Pentru diversitate de sandwich-ri încercați și rețeta American Cheese Sandwich, sau rețeta Mac & Cheese!