Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta ”Plăcintă din dovleac cu colțișori”, gustoasă și aspectuoasă,specială pentru sărbătoarea Halloween.
Ingrediente pentru rețeta Plăcintă din dovleac cu colțișori
Mod de preparare pentru rețeta Plăcintă din dovleac cu colțișori
Pentru a pregăti un aluat sărat de plăcintă, se cerne făina, se anestecă cu drojdia și zahărul, apoi se adaugă apa călduță și se amestecă bine. Se încorporează un ou amestecat cu sare și 100 g unt topit. Aluatul se întinde pe masa înfăinată într-o foaie subțire și se unge cu restul de unt moale, se împachetează și se dă la frigider până este gata umplutura.
Pentru umplutura de dovleac se călește dovleacul răzuit, simplu, amestecând continuu în el. Separat, în puțin ulei, se călesc ciupercile brune, tocate, apoi se amestecă cu dovleacul. Se asezonează cu sare, piper, chimen și boia și se adaugă mici cubulețe de brânză telemea.
Se împarte aluatul în patru și se întinde în foi care se umplu cu amestecul de dovleac, ciuperci și brânză și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Cu o foarfecă de bucătărie se crestează aluatul deasupra în formă de zimți, se unge cu ou bătut, se presară chimen și boia și se dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade, sau până când delicioasa Plăcintă din dovleac cu colțișori se rumenește frumos la suprafață. Se lasă să se tempereze și se porționează.
Dacă se dorește și o plăcintă cu dovleac dulce, se poate încerca rețeta Plăcintă cu dovleac pentru Halloween, sau rețeta Plăcintă cu dovleac de post.