Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune să-i răsfățăm pe cei dragi cu un desert de nerefuzat: Ciocolată de casă. Rețeta explicată pas cu pas
Ingrediente pentru rețeta ciocolată de casă
Mod de preparare pentru rețeta Ciocolată de casă
Se fierbe apa cu zahărul până rezultă un sirop consistent. Se dă vasul deoparte de pe foc și se adaugă untul tăiat cubulețe. Se amestecă până când acesta se topește, apoi se adaugă laptele praf cernut împreună cu cacaua. Se adaugă esențe după gust și tot după gust, nuci, merișoare, sau ce dorește fiecare. Acestea se pot adăuga fie în interiorul compoziției, fie pe deasupra, ca decor. Miezul de nucă, înainte de a fi adăugat în compoziție, se va tece prin apă sărată, apoi se coace puțin la cuptor, pe hârtie de copt. Va fi mai crocant, mai gustos și mai de efect.
Compoziția pentru ciocolată de casă se întinde într-o tavă, pe vârtie de copt, se uniformizează frumos și se decorează cu cele necesare, apoi se dă la frigider pentru minim două ore. Apoi se va putea porționa frumos.
Să vă fie de folos!