Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține piept de porc, castraveți murați, ceapă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Tocăniță de castraveți murați.
Ingrediente:
Mod de preparare
Jumătate din pieptul de porc crud și jumătate din cel afumat se va prepara la cuptor, asezonat cu sare și piper.
Cealaltă jumătate din ambele sortimente de piept de porc se taie în cuburi mici care se trag la tigaie transformându-se în mici jumărele. Se adaugă pastă de tomate și felii de castraveți și se completează cu apă.
Din ouă cu făină se face o compoziție pentru găluște, mai fluidă, ca la gogoșile cu lingura. Compoziția pentru găluște din făină se asezonează cu sare și chimen. Se ia din ea cu lingura și se scufundă în sosul de pe foc.
Tocănița de castraveți murați se fierbe până când găluștele se ridică la suprafață. Se mai asezonează cu putin piper.
Se servește presărată cu verdeață.