Este o delicioasă plăcintă cu brânză, decorată cu o glazură în culorile tradiționale.
Ingrediente pentru Rețeta Placintă tradițională românească în trei culori:
Rețeta Placintă tradițională românească în trei culori - Mod de preparare
Pentru aluat, se desface drojdia amestecată cu zahărul în puțin lapte cald și se lasă 5 minute la odihnit, apoi se adaugă puțină făină și din nou se lasă câteva minute la odihnit. Se adaugă, rând, pe rând gălbenușurile, apoi uleiul și se încorporează brânza. Urmează, treptat, făina și laptele și se frământă un aluat ușor ferm ca la cozonac. Aluatul se lasă la dospit, la loc cald și acoperit.
Pentru umplutură, se amestecă cele două tipuri de brânză cu zahărul, stafidele hidratate, în prealabil, smântâna și albușurile.
Aluatul se împarte în biluțe cât mingea de tenis, care se întind pe masa înfăinată, în forme circulare. Se adaugă 2 linguri din compozița de brănză, apoi se adună marginile aluatului în jurul acesteia, lăsând să se vadă și umplutura deasupra. Se unge aluatul cu ou bătut și se coc plăcintele la 180 de grade, pentru 35 de minute.
Pentru decorul în trei culori, se prepară un fel de glazură incing, în care se adaugă câte puțin din coloranții alimentari.