Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține piept de rată, ananas, ulei de măsline, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Rățușcă exotică".
Ingrediente:
Mod de preparare
Pieptul de rață se condimentează cu sare și se masează cu câteva frunze de mentă, pentru un plus de aromă. Se crestează ușor pe partea cu piele și se trage la tigaie pentru 1 minut și jumătate pe fiecare parte, dar mai întâi pe partea cu piele, așezat în tigaia rece. Apoi se dă la cuptor la temperatură mai mare pentru 15 minute, așa încât să se rumenească la exterior, dar să rămână roze la interior și suculent.
Ananasul se decojește, se taie rondele și se trage la tigaie uns ușor cu miere, apoi se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru 8-10 minute, pentru a se colora frumos.
Pentru sos, se pune zmeura în recipientul unui blender, se adaugă o linguriță de ulei de măsline, una de reducție de oțet balsamic, puțină miere și puțină zeamă de lămâie, un praf de sare și se transformă totul într-un sos delicios, spumos și frumos colorat.
Sosul se va prepara în timpul servirii, pentru a fi fresh și a da o notă aparte pieptului de rață.
Spor și poftă bună!