Pentru că este vineri este zi de desert! Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit o rețetă de prăjitură fructată, cu arome deosebite, denumită Prăjitura Brumărel.
Ce ne trebuie pentru rețeta Prăjitura Brumărel:
Mod de preparare pentru rețeta Prăjitura Brumărel
Pentru bază, se coc două foi dreptunghiulare de bezea, din albușuri cu zahăr și puțină sare, ca la clasicele rețete de prăjituri Pavlova.
Pentru crema de vanilie se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și cu zahărul, se diluează cu puțin lapte rece și se adaugă amidonul. Se omogenizează și se toarnă compoziția în fir subțire, peste laptele fierbinte, amestecând intens. Se fierbe crema până se îngroașă ca o budincă. Se adaugă extractul de vanilie, se stinge focul și se lasă crema la răcit.
Între timp se caramelizează 100 gr de zahăr și se adaugă 150 gr miez de nucă. Se amestecă bine și se toarnă nucile caramelizate pe hârtie de copt, în strat subțire. Se lasă să se răcească, apoi se macină în robot.
Crema de vanilie răcită se amestecă cu unt moale și pralina de nuci. Se păstrează din pralina de nuci puțin și pentru decor.
Merele și perle se curăță, se taie în felii grosiere și se caramelizează cu foarte puțin zahăr și puțin unt. Se lasă să se răcească și se adaugă în crema de vanilie.
Crema de vanilie fructată se întinde între cele două foi de bezea. Deasupra se întinde frișca bătută și se răzuiește ciocolată. Se presară și pralina de nuci oprită și se decorează cu felii de prune trase în ciocolată, rezultând la final o delicioasă și bogată prăjitură Brumărel, cu gust fructat și vanilat.