Vlăduț, bucatarul de la Neatza, ne propune rețeta "Vinete umplute", un preparat de vară, delicios!
Ingrediente pentru rețeta Vinete umplute
Mod de preparare pentru rețeta Vinete umplute
Vinetele se taie în jumătăți, pe lungime, se scobesc de o parte din miez, se presară sare și ulei în interiorul lor și se dau la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.
În puțin ulei încins se călește ceapa împreună cu usturoiul, tocate mărunt, apoi se adaugă miezul vinetelor tăiat cuburi mici. După ce toate sunt pătrunse, se adaugă carnea trecută prin mașina de tocat, de două ori. Se asezonează cu sare și piper, se amestecă bine pe foc, iar când carnea este preparată, se adaugă pasta de roșii și se mai lasă la foc pentru câteva minute. Se rade 3/4 din cașcaval si se amestecă cu ingredientele de mai sus, se adaugă și pătrunjelul tocat, apoi se umplu vinetele cu acest amestec, se mai rade cașcaval deasupra și se dau la cuptor pentru 15 minute.
Se lasă delicioasele vinete umplute să se tempereze și se servesc presărate cu felii de roșii și cu o lingură de smântână deasupra și cu pâine prăjită, tartinată cu usturoi.
Poftă bună!