Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta „Aripioare la plajă”, cu care îi putem delacta pe cei dragi.
Ingrediente pentru rețeta Aripioare la plajă
Mod de preparare pentru rețeta Aripioare la plajă
Aripioarele se ung cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se așază într-o tavă de cuptor. Printre ele se așază felii grosiere de ceapă roșie și căței de usturoi nedecojiți, dar și 2 ardei iuți, întregi. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă totul la cuptor pentru 0 0ră, la 180 de grade. În ultinele 15-20 de minute se înlătură folia și se lasă ingredientele să se rumenească, stropindu-le cu sosul din tavă.
Ardeii se coc pe teflon, se curăță și se lasă întregi.
Pentru sosul de roșii, se călesc în ulei de măsline, ceapa tocată mărunt și usturoiul răzuit, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate. Se fierbe sosul o oră și câteva minute la foc încet, până se reduce la jumătate, asezonându-l cu sare, piper și frunze de busuioc. La final, se adaugă pătrunjel tocat.
Se scot ingredientele de la cuptor și se așază într-un vas încăpător, împreună cu ardeii întregi și se toarnă sosul peste ele, asezonat cu cățeii de usturoi copți și decojiți.
Poftă bună!