Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta "Drăguțele dulci", niște gogoși micuțe preparate cu lingura și servite cu un delicios sos de ciocolată.
Ingrediente pentru rețeta Drăguțele dulci
Mod de preparare rețeta Drăguțele dulci
Pentru pregătirea aluatului de gogoși, se amestecă ouăle cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă brânza ricotta, coajă rasă de lămâie și puțină zeamă și se încorporează făina amestecată cu praful de copt.
Aluatul se lasă la odihnit, apoi se ia cu lingura din el și se scufundă în ulei încins. Se rumenesc bine gogoșelele, denumite drăguțele dulci și se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Pentru prepararea sosului de ciocolată, se pune smântâna la încălzit până atinge punctul de fierbere. Se stinge focul, se adaugă ciocolata ruptă, o lingură de ness și esența de rom și se amestecă până când rezultă un sos compact și delicios.
Rețeta Drăguțele dulci poate concura oricând cu rețeta de papanași mult îndrăgită de români.
Să vă fie de folos!