Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne-a pregătit rețeta Gogoși cu portocale, pe care o poate prepara orice gospodină în bucătăria sa. Aluatul de gogoși este cu iaurt și aromă intensă de citrice, nu necesită timp de dospire, iar gogoșile se prepară cu lingura.
Ingrediente pentru rețeta Gogoși cu lingura
Mod de preparare pentru rețeta Gogoși cu lingura
Se cerne făina împreună cu praful de copt, apoi se amestecă cu ouăle bătute cu un praf de sare și zahărul, cu iaurtul, coaja și zeama de citrice și coajă confiată de portocale, tăiată cuburi. Aluatul pentru gogoși cu portocale va avea o consistență mult mai groasă decât la clătite. Se lasă la odihnit aproximativ 20 de minute.
Se pune ulei la încins, iar cu o linguriță se ia din aluat și se scufundă în el. Se creează multe gogoșele își vor mări consistent volumul și se vor rumeni frumos, ridicându-se la suprafața uleiului și întorcându-se singure de pe o arte pe cealaltă.
Se scot într-o sită, sau pe prosoape absorbante și se vor pudra cu zahăr brun măcinat și amestecat cu scorțișoară și coajă rasă de portocale.
Spor și poftă bună!