Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine vinete, ardei gras, năut, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Super Caponata".
Ingrediente pentru rețeta Super Caponata
Mod de preparare pentru rețeta Super Caponata
Usturoiul se curăță și se transformă în mujdei cu sare și ulei de măsline.
Vinetele se curăță, se taie în cuburi și se așază într-o tavă unde se presară cu puțină sare și se ung ușor cu mujdeiul, dar în strat foarte subțire. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute.
Ardeii se curăță și se taie cuburi, apoi se trag ușor la tigaie în puțin ulei încins. Se adaugă și caperele.
Separat, se trag la tigaie roșiile cherry cu 1-2 căței de usturoi.
Toate aceste ingrediente se amestecă, apoi și se adaugă măslinele, năutul și parmezanul ras, dar și mult busuioc verde, rezultând deliciosul preparat: Super Caponata.
Se sevește cu crutoane de pâine prăjite la cuptor și tartinate, apoi, cu gorgonzola.