Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, pregătește o rețetă de tartă picantă cu multe fructe pe care a denumit-o „Bonjour”. Preparatul poate cadoul perfect pentru prieteni sau rude.
Ingrediente pentru tartă picantă cu multe fructe
Mod de preparare pentru rețeta de tartă picantă cu multe fructe
Aluatul foietaj se întinde într-o tavă de aragaz, ridicându-i ușor marginile pentru a-i da formă de coșuleț. Se unge cu ou și se presară cu susan, apoi se coace pentru 20 de minute la 180 de grade, sau până se rumenește bine.
Crema de brânză tartinabilă se mixează împreună cu gorgonzola, iar amestecul rezultat se întinde la baza aluatului de tartă, copt și răcit. Deasupra se așază jumătăți de pere glazurate cumiere, căpșuni, morcovi fierți, felii de avocado, bucăți de ciocolată, triunghiuri de brânză, toate așezate frumos. Se stropesc ușor cu zeamă de lămâie și cu cremă de oțet balsamic.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și delicioasa rețetă Tartă de Provence, din aceeași categorie de tarte sărate și picante.