Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține vinete, roșii, ceapă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Vinete românești".
Ce ne trebuie pentru Rețeta Vinete românești:Mai întâi coacem vinetele pe o tablă deasupra flăcării de la aragaz, de preferință. Este important și modul de coacerea al vinetelor, dacă dorim să obținem un gust optim cu o tentă de fum.
După coacere, curățăm vinetele sub jet de apă rece, pentru a nu le da timp să se oxideze și să devină amărui.
Scurgem vinetele și le tocăm cu ajutorul tocătorului de lemn, pe un blat tot de lemn.
Vlăduț ne recomandă să avem grijă ca după coacere și curățare vinetele să nu intre în contact cu niciun obiect metalic pentru a nu oxida. Nici bolul de salată nu trebuie să fie metalic.Amestecăm cinetele cu ulei, atât cât să devină cremoase, dar să ne satisfacă și la gust. Nu trebuie să le înecăm în ulei.
Tocăm o ceapă fin și o adăugăm la salata de vinete. Nici cu ceapa nu trebuie să exagerăm. Cine dorește mai multă ceapă, își poate adăuga și ulterior.
Pentru servit salata de vinete, Vlăduț are un truc interesant, care va fi pe placul multora.
Din câteva roșii bine coapte, decojite și tocate mărunt, cu o ceapă mică și un cățel de usturoi, preparăm un sos scăzut în puțin ulei, sau ulei de măsline. În acest sos vom înmuia feliile de pâine prăjite, în prealabil, vom răzui puțină brânză deasupra, apoi vom întinde salata de vinete. Mai punem alături și câteva felii proaspete de roșii și deliciul va fi maxim.
Spor și poftă bună!