Antena Căutare

Ce trebuie să ştii despre varicelă - una dintre cele mai frecvente boli ale copilăriei

Cunoscută în popor sub numele de “vărsat de vânt”, varicela este boala infecto-contagioasă cauzatoare de erupție (urticarie), cu una dintre cele mai impresionante incidențe: 90% dintre oamenii din întreaga lume ajung să facă varicelă la un moment dat în viață.

Boala este endemică, adică există permanent în timpul anului fiind o boală care se transmite foarte ușor prin curenții de aer. Aceasta există sub formă ușoară, dar și sub formă agresivă.

În ultimul timp s-a constata că formele agresive ale varicelei sunt din ce în ce mai numeroase, majoritatea necesitând internarea în spital

Simptomele inițiale sunt febră 38,5 și apariția treptată a veziculeleor pe piele. Se recomandă izolarea 10-14 zile pentru că trebuie să așteptăm să cadă crustele de la sine. Nu trebuie să se rupă acestea pentru că rămân semne vizibile!

Și adulții pot face varicelă deoarece virusul persistă în organism chiar și după ce a trecut perioada eruprivă. Virusul se situează în ganglionii din măduva spinării și de acolo, în funcție de rezistența organismului, apare din nou erupția.

Neatza cu Răzvan şi Dani. Cum să faci faţă stresului la locul de muncă... Cuscrele s-au luat la bătaie, chiar în timpul nunții! Gestul complet neașteptat făcut de mireasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x