Ciorbă deasă din verdețuri de primăvară, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de ciorbă deasă din verdețuri de primăvară, pe care a denumit-o ”Grădina fermecată”.

Ciorbă de primăvară din amestec de verdețuri, gătită de Vlăduț

Rețeta lui Vlăduț

Pentru că suntem în post și pentru că tarabele piețelor abundă de verdețuri proaspete, pline de culoare, savoare și sănătate, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o rețetă de ciorbă deasă din verdețuri de primăvară acrită cu borș.

Vlăduț a pregătit, de fapt această delicioasă ciorbă de primăvară în două variante: de post și de frupt. În ciorba de frupt a adăugat și omletă cu mult mărar și smântână și propune a fi servită cu felii de pâine prăjite și tartinate cu brânzeturi.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare, pentru a găti și voi o așa delicioasă rețetă plină de savoare și de vitamine.

Ingrediente pentru rețetă de ciorbă deasă din verdețuri de primăvară:

  • 1 legătură de spanac
  • 1 legătură de lobodă roșie
  • 1 legătură de lobodă verde
  • 1 buchet de salată verde
  • 2 legături de ceapă perde
  • 1 legătură de leuștean
  • 1 legătură de mărar
  • 200 gr roșii conservate, cuburi
  • sare și piper
  • 1 litru de borș
  • 2 litri de apă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Opțional:
  • ouă
  • smântână
  • tartine cu brânză

Mod de preparare pentru rețetă de ciorbă deasă din verdețuri de primăvară

Mai întâi se pune uleiul la încins și se adaugă partea albă de la ceapa verde, tocată rondele. Se amestecă bine 2-3 minute, apoi se adaugă și frunzele verzi de ceapă, tocate mărunt, dar și lujerii de la leuștean care vor da o aromă tare plăcută. Urmează roșiile din conservă, iar peste câteva minute se completează cu apă și puțină sare. Se lasă ingredientele să fiarbă aproximativ 15 minute.

Citește și: Ciorbă de lobodă roșie cu salată verde. O ciorbă de primăvară din bucătăria lui Vlăduț.

Între timp, ne ocupăm de restul ingredientelor. Spălăm bine, în mai multe ape reci, frunzele de salată, de lobodă și de spanac. Le tocăm pe toate mai mărunt. Le adăugăm în ciorbă după cele 15 minute în care au fiert primele ingrediente.

Separat se va fierbe borșul pentru 15-20 de minute. Borșul fiert se adaugă în ciorbă spre final, odată cu mărarul verde tocat mărunt. Frunzele de leuștean se vor toca și adăuga în ciorbă după stingerea focului. Aceasta a fost varianta de post a delicioasei ciorbe din verdețuri de primăvară.

Citește și: Ciorbă de salată cu lobodă. Un preparat de primăvară gustos și revigorant.

Pentru variata a doua spre final de fierbere se mai adaugă în ciorbă omletă cu mult mărar, bine rumenită și tăiată frajuri. Tot atunci se mai adaugă și 2-3 linguri de smântână grasă. Această variantă de ciorbă se servește cu felii de pâine prăjite și tartinate cu brânzeturile preferate.

Ambele variante de ciorbă din verdețuri de primăvară sunt delicioase și merită preparate.

Pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi de la Vlăduț despre cum se prepară această rețetă de ciorbă deasă din verdețuri de primăvară, nu uitați să accesați și materialul video de mai sus.

Ultimele știri