Dintre preparatele de primăvară gustoase și revigorante, ciorba de lobodă cu salată este printre cele mai frecvente și adorate.
Ingrediente pentru rețeta Ciorbă de salată cu lobodă
- 5-6 salate mari
- 5 -6 legaturi lobodă
- 1 l borș
- 4 -5 ouă
- 4-5 legaturi de ceapă verde
- 3 ardei capia, roșii
- 2 legături de leuștean
- 2legături de mărar
- 2 linguri de ulei
- Sare, după gust
Mod de preparare pentru rețeta Ciorbă de salată cu lobodă
Se spală bine salata și loboda și se lasă la scurs.
Se pun 2 linguri de ulei la încins și se adaugă ceapa tocată rondele. Se lasă să se pătrundă ușor, Apoi se adugă ardeii curășași și tocați în cuburi. Se completează cu 2 l de apă fierbinte.
Separat, se pune borșul la fiert.
În vasul cu ceapa și ardeii, se adaugă loboda și salata verde, tocate fideluță. Se lasă să fiarbă 8-10 minute, apoi se adaugă borșul fiert și se mai lasă să fiarbă 5-6 minute.
Separat, se prepară omletă din ouă sare și mărar tocat și se adaugă franjuri în ciorna de salată verde cu lobodă.
După stingerea focului se adaugă leușteanul tocat.
Vezi și rețeta ciorbă de lobodă acrită cu borș!
Pui delicios cu orez și mix mexican de legume, gata în doar 20 de minute! Care e secretul?... Urzici cu mămăligă, O rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă și îndrăgită...