Antena Căutare

Evaluarea Națională 2020: Informația momentului! Ce trebuie să facă elevii înainte de examen

Reporterul special al emisiunii Neatza cu Răzvan și Răzvan, Adina Lăcătușu, a stat de vorbă cu Mihaela Săhlean, psiholog și psihoterapeut, pentru a descoperi ce trebuie să facă elevii care susțin Evaluarea Națională, pentru a face față emoțiilor examenului.

Adina Lăcătușu a mers la cabinetul specialistului Mihaela Săhlean pentru a descoperi sfaturi utile despre ce trebuie să facă elevii pentru a depăși cu bine perioada examenelor.

CUM SCAPI DE EMOȚII LA EVALUREA NAȚIONALĂ

Cei care susțin examenul de Bacalaureat au mai trecut prin perioade stresante și testări naționale, motiv pentru care putem considera că marile emoții sunt la cei de clasa a VIII-a, care trăiesc pentru prima oară experiența unui examen în adevăratul sens al cuvântului odată cu Evaluarea Națională.

citește și: Evaluare Naţională 2020. Tot ce trebuie să ştii despre desfăşurarea examenelor: Calendar, sesiunea specială, noua programă, subiecte şi bareme

Adina Lăcătușu a stat de vorbă cu psihologul și psihoterapeutul Mihaela Săhlean pentru a afla detalii despre această perioadă agitată din viața elevilor.

Evaluarea Națională 2020: Informația momentului! Ce trebuie să facă elevii înainte de examen

Sfaturi importante pentru elevii care susțin Evaluarea Națională

Sfaturi importante pentru elevii care susțin Evaluarea Națională

Specialistul a explicat că este important ca părinții să nu inducă o presiune suplimentară celor mici, care sunt deja îndeajuns de stresați.

citește și: Elev de clasa a VIII-a, depistat cu COVID-19, după ce a fost la școală, la ore de pregătire pentru Evaluarea Națională! Ce mesaj a transmis conducerea școlii

Stările de anxietate pot duce uneori la atacuri de panică și la ratarea unor performanțe, motiv pentru care elevii trebuie să fie capabili să-și gestioneze emoțiile.

Odihna, alimentația echilibrată și starea generală de bine, susținerea și încurajările sunt importante în această perioadă, pentru ca emoțiile să fie depășite mai ușor.

Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani ca să afli mai multe despre ce trebuie să facă elevii înainte de Evaluarea Națională ca să facă față emoțiilor.

Răzvan Simion, reacție neașteptată chiar în timpul emisiunii: „De unde să mai am o criză, că le-am consumat pe toate”... Imagini interzise cardiacilor! Trei mămici super sexy au făcut spectacol la Neatza, cu exercițiile de fitness ale Dianei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x