Antena Căutare

La 47 de ani, Constantina Diţă nu poate sta departe de pista de alergat! Noua provocare: Bucharest International, o cursă de 10 kilometri

Constantina Diță, campioană olimpică la maraton, este în spatele proiectului Bucharest International 10K, o cursă de 10 kilometri programată pe data de 17 aprilie.

Constantina Diță, campioană olimpică la maraton, este în spatele proiectului Bucharest International 10K, o cursă de 10 kilometri programată pe data de 17 aprilie.

La aproape 50 de primăveri, are energie ac al 20 de ani

La 47 de ani, sportiva a fost la „Neatza” și a povestit despre determinare, antrenamente, provocări și sănătate. Într-o formă de invidiat, Pușa, așa cum e cunoscută în rândul prietenilor, nu poate sta departe de pistă.

Cum reușește? Se antrenează de cel puțin două ori pe săptămână! E și sfatul ei pentru cei care vor să-și testeze limitele și să participe la un maraton.

„Nu schimb absolut nimic, nici cu o săptămână înainte de competiție!”, a spus Pușa Tomescu, deoarece organismul nu trebuie să treacă prin schimbări radicale.

A intrat în Cartea Recordurilor!

Născută la 23 ianuarie 1970, la Turburea, în judeţul Gorj, Constantina Diţă a început sportul de performanţă în adolescenţă, la Clubul Pandurii Tg. Jiu. S-a transferat apoi la Dinamo Bucureşti, unde a rămas până la sfârşitul carierei, în 2014.

De-a lungul timpului a participat la numeroase competiţii majore internaţionale, reuşind să-şi treacă în palmares, pe lângă titlul olimpic de la Beijing, o medalie de aur şi una de bronz la Campionatele Mondiale de semimaraton de la Edmonton şi New Delhi, un bronz la Campionatul Mondial de la Helsinki , o victorie în celebrul maraton de la Chicago şi un loc trei la maratonul de la Londra. A intrat în Cartea Recordurilor, fiind cea mai în vârstă câştigătoare a unui maraton olimpic din istorie.

În sfârșit, lăsăm umbrele acasă, renunțăm la haine groase! Da, vine, vine primăvara!... Râzi cu lacrimi! Dani Oţil, maestru în măciuci! Gimnastica ritmică - la degetul lui mic!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x