Antena Căutare

Neatza cu Răzvan și Dani. Cum s-a realizat România Mare în 1918. Imagini din timpul Marii Uniri și mesajul episcopului Iuliu Hossu

La Neatza cu Răzvan și Dani, Cătălin Oprișan explică cum s-a realizat România Mare în 1918, a prezentat magini din timpul Marii Uniri, precum și mesajul episcopului Iuliu Hossu.

„Au sunat în România pentru ajutor, au zis: Eu atât am putut să fac, ar fi bine, rege, dacă ai putea să o trimiți pe regina Maria încoace ca să rezolve cazul. Nando, cum îl alinta Regina Maria a anunțat-o să se îmbrace și să plece. Nu a fost ușor, a luat o Prințipesă. S-a întânit cu Georges Clemenceau și în timp ce stăteau de vorbă i-a zis, hai zi-mi ce vrei și a zis aș vrea Ardealul și Transilvania. Zice, asta e partea leul, iar ea, e partea leului dar discut cu un tigru.” , a explicat Cătălin Oprișan.

„S-a întâlnit și cu președintele american într-o recepție privată, tot la hotelul Ritz, în Paris și când s-a întors de acolo, s-a întors cu Ardealul și Transilvania. La 1918 eram doar așa pe hârtiuță cu România Mare.” , a adăugat acesta.

Parada de 1 Decembrie 2019. Armata Română, spectacol impresionant la Arcul de Triumf. La multi ani, România!... Neatza cu Răzvan și Dani. Cum se petrece românește cu preparate culinare tradiționale, de Ziua Națională...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x