Prăjitura Televizor sau Prăjitura Budapesta, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

La cerințele matinalilor, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat Prăjitura Televizor sau Prăjitura Budapesta, un desert de excepție.

Prăjitura Televizor sau Prăjitura Budapesta, porționată și prezentată pe un suport de lemn

Rețeta lui Vlăduț

Dacă nu ați preparat până acum, celebra rețetă de prăjitură Televizor sau Prăjitura Budapesta, Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani, a oferit în cadrul îndrăgitului matinal detalii și sfaturi utile pentru o reușită sigură a acestui îndrăgit desert.

Vedeți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a pregăti și voi așa desert spectaculor și foarte gustos.

Ingrediente pentru Prăjitura Televizor sau Prăjitura Budapesta

Chiar dacă lista de ingrediente pare mare, sunt ingrediente simple, pe care le avem cu toții în cămară.

Pentru 2 foi cu cacao:

  • 500 gr făină
  • 150 gr unt cu 82
  • 40 gr cacao
  • 50 ml lapte
  • 1 plic praf copt
  • 30-30 gr miere
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare

Pentru pandișpan:

  • 5 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 5 linguri de ulei
  • coaja de la o lămâie
  • 1-2 linguri lapte
  • 5 linguri făină
  • 1 praf de sare

Pentru crema de vanilie:

  • 1 l lapte
  • 5 linguri de făină
  • 8 gălbenușuri
  • 200 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 400 gr unt cu 82% grăsime
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie

Pentru glazură:

  • 100 gr ciocolată neagră
  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • 100 nl smântână
  • 25 gr unt

Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitură Televizor sau Prăjitura Budapesta

Vlăduț ne asigură că modul de preparare al prăjiturii nu este greu, dar necesită mai mult timp decât la o prăjitură simplă. Prăjitura este compusă din două foi pe dosul tăvii, o foaie de pandișpan, cremă de vanilie și glazură de ciocolată.

Cum preparăm foile cu cacao pe dosul tăvii

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu cacaua și praful de copt. În alt vas, spumăm untul cu zahărul, apoi adăugăm ouăle și un praf de sare. Continuăm cu laptele, omogenizăm amestecul și încorporăm făina amestecată cu praful de copt și cacaua.

Aluatul rezultat va fi unul ușor ferm pe care îl împărțim în două părți egale. Întindem fiecare parte de aluat între două hârtii de copt de dimensiunea tăvii. Transferăm, pe rând, foile de aluat pe dosul tăvii, păstrând doar hărtia de copt de la bază. Le coacem în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 5-6 minute fiecare.

Cum preparăm blatul de pandișpan

Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile, ținute la temperatura camerei se mixează spumă, presărate cu sare. Se adaugă zahărul, puțin câte puțin și se bat albușurile până rezultă o bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului. Se încorporează în bezea gălbenușurile amestecate cu zeama de lămâie și coaja de lămâie răzuită fin, apoi uleiul și la final făina.

Citește și: Rețetă de pandișpan cu mac și bezea, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Se tapetează cu hârtie de copt la bază tava pe dosul căreia s-au copt foile cu cacao, iar pereții laterali se ung cu ulei și se presară cu făină. Se toarnă aluatul de pandișpan în ea și se coace la 180 de grade pentru 35 de minute. pentru siguranță se face și testul scobitorii.

Cum preparăm crema de vanilie

Se amestecă gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare, se diluează cu puțin lapte rece, apoi se adaugă făina. Restul de lapte se adaugă fierbinte, amestecând intens pentru omogenizare.

Se fierbe crema până se îngroașă ca o budincă. Se transferă într-un bol de sticlă, sau de yena, se acoperă crema la contact cu folie și se lasă la răcit. Cănd este complet răcită, se spumează untul moale cu zahărul pudră și se încorporează în cremă.

Cum se asamblează prăjitura Televizor sau prăjitura Budapesta

În tava în care s-a copt pandișpanul se așază prima foaie cu cacao. Peste aceasta se întinde jumătate din crema de vanilie. Urmează blatul de pandișpan și a doua parte de cremă reste acesta. Deasupra se așază și se presează ușor, a doua foai cu cacao, coaptă pe dosul tăvii. Se acoperă prăjitura cu hârtie de copt, se așază ogreutate deasupra, un tocător, sau o carte și se dă la rece de pe o zi pe alta.

Cum se prepară glazura pentru prăjitură

Se pune smântâna la încălzit și se adaugă în ea ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă intens pâmă se topește ciocolata, apoi se adaugă untul. Din nou se amestecă intens până se topește și untul și se omogenizează compoziția.

Citește și: Rețetă de chec în straturi cu glazură de ciocolată albă, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Se scoate prăjitura de la rece, se toarnă deasupra glazura de ciocolată ușor fierbinte și se întinde uniform. Se lasă prăjitura Televizor sau prăjitura Budapesta lla odihnit până se întărește glazura, apoi se poate porționa.

Spor și poftă bună!

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, urmăriți și videoclipul de mai sus.

Ultimele știri