Antena Căutare

Atenție, creștini! Preotul Visarion Alexa explică ce trebuie să facem în Ziua Înălțării Domnului! E foarte important pentru totți credincioșii

Preotul Visarion Alexa explică la Neatza cu Răzvan și Dani ce s-a întâmplat de Înălțarea Domnului și de ce este această zi o marea sărbătoare creștină.

Preotul Visarion Alexa explică la Neatza cu Răzvan și Dani ce s-a întâmplat de Înălțarea Domnului și de ce este această zi o marea sărbătoare creștină.

Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor) este sărbătorită în acest an la 6 iunie, la 40 de zile de la Învierea Domnului (Sfintele Paşti).

Din secolul al IV-lea Biserica sărbătoreşte Înălţarea într-o zi de joi, înainte de Cincizecime-Rusalii.

Despre cum S-a arătat Hristos ucenicilor şi femeilor mironosiţe după Înviere şi cum la 40 de zile de la acel moment a venit în mijlocul lor, pe când ei se aflau la Ierusalim, relatează Sfântul Evanghelist Luca. Evanghelia arată cum s-au înfricoşat ucenicii când l-au văzut, crezând că este o nălucă, iar Hristos înviat i-a liniştit, arătându-le semnele cuielor şi cerând să mănânce, apoi: "I-a dus afară până spre Betania şi, ridicându-Şi mâinile, i-a binecuvântat. Şi pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi S-a înălţat la cer. Iar ei, închinându-se Lui, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare. Şi erau în toată vremea în templu, lăudând şi binecuvântând pe Dumnezeu". (Luca cap. 24; 50-53)

Dani Oțil către Răzvan Simion: Am înțeles că foarte curând la verighetă se vor introduce și astfel de nebunii... Ramona Olaru, dezvăluire din facultate: Am stat cu patru băieți în cameră. Stăteam sprijinită de ușă...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Ultimele știri
x