Antena Căutare

Ratatouille în foietaj. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 22 iulie 2022

În ediția din 22 iulie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat Ratatouille în foietaj.

Ratatouille în foieta pe o farfurie albă Galerie
Tarta cu ratatouille este ideală pentru un platou cu aperitive festive | Profimedia

Pentru că tarabele din piață abundă de legume proaspete pline de savoare și culoare, chef Nicolai Tand, bucătarul de serviciu de la Super Neatza, ediția din 22 iulie 2022, s-a hotărât să includă cât mai multe din acestea într-o delicioasă rețetă de Ratatouille în foietaj.

”Voi face un ratatouille, dar pe o tartă. Pe blat voi pune un sos. Vom folosi dovlecel, vânătă, ceapă, toate tăiate rondele, dar și parmezan și mozzarella. Pe deasupra voi pune unt aromatizat cu parmezan”, a spus bucătarul de la Neatza.

Citește și: Top 14 cele mai sănătoase legume. Ce să consumi ca să ai o sănătate de fier

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă delicioasă cu multe legume pline de savoare și vitamine.

Ratatouille în foietaj - Ingrediente

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 1-2 dovlecei
  • 1-2 vinete
  • 2 buc ceapă
  • 3-4 roșii
  • sare și piper, după gust
  • 1-2 linguri cu ulei de măsline
  • 50 gr parmezan răzuit fin
  • 50 gr mozzarella răzuită

Rețetă de ratatouille în foietaj - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea legumelor. Se spală bine dovleceii, vinetele și roșiile și se feliază în rondele. Se curăță ceapa și se feliază și aceasta în rondele.

Citește și: Șalău cu sos de unt cu spanac și porumb glazurat cu unt aromatizat. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 22 iulie 2022

Important pentru reușita deplină a acestei rețete este ca feliile de legume să fie de aproximativ aceleași dimensiuni. Tarta ratatouille va atrăta astfel mai spectaculos.

Peste rondelele de vinete și de dovlecei se presară sare și se lasă să se deshidrateze ușor. Apoi se tamponează cu prosoape de hârtie care vor absorbi lichidul format la suprafața rondelelor.

Se încinge bine o tigaie unsă foarte puțin cu ulei și se rumenesc ușor în ea rondelele de dovlecei și cele de vinete. Nu se lasă mult la rumenit pentru că acestea vor mai fi trecute printr-un tratament termic la cuptor.

Citește și: Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume

Din capetele de la roșii cu o ceapă, 2-3 bucăți de dovlecei, 2 căței de usturoi, sare și piper, 2-3 frunze de busuioc se prepară un sos în tigaia cu ulei de măsline.

Aluatul foietaj se așază într-o formă de copt rotundă și se înțeapă cu o furculiță la bază. Se întinde sosul din tigaie peste aluat, se presară mozzarella și parmezan și se așază alternativ rânduri de rondele din legume. Se coace tarta de ratatouille pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Citește și: Foietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 18 iulie 2022

Se poate glazura cu parmezan și mozzarella și pe deasupra, dar axestea ar estompa culorile legumelor. Tarta se feliază frumos după ce se mai temperează.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare al rețetei de ratatouille în foietaj, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 22 iulie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.

Gaşca Super Neatza cu Răzvan şi Dani spune „Neatza!” de la malul Mării Negre... Șalău cu sos de unt cu spanac și porumb glazurat cu unt aromatizat. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 22 iul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x