Fursecurile mărțișor sunt ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână, iar decorarea va fi o adevărată plăcere, mai ales pentru cei mici, care vor să participe la confecționarea acestora.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Fursecuri mărțișor:
- Pentru aluat:
- 125 gr unt
- 100 gr zahăr
- 1 ou
- 250 gr făină
- un praf sare
- Glazură:
- 2 lingurite zeamă de lămâie
- 350 g zahăr pudră
- 2 albușuri
- 1 picătură colorant alimentar, roșu
Iată cât de ușor preparăm Rețeta de Fursecuri mărțișor!
Pentru pregătirea aluatului de fursecuri, se mixează oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă untul tăiat în cuburi și făina și se frământă rapid un aluat ferm.
Aluatul pentru fursecuri mărțișor se împachetează în folie alimentară și se dă la rece pentru o oră. Apoi, se întinde pe masa înfăinată într-o foaie subțire și se decupează cu forma specială de inimioare duble. Se așază fursecurile inimioare în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 15 minute, la 180 de grade.
- Vedeți și Rețeta Fursecuri albe cu cireșe confiate!
Pentru glazura bicoloră, se amestecă albușurile cu zeama de lămâie, apoi, se adaugă, treptat, zahărul pudră și se mixează până se formează o bezea fină. Se împarte compoziția în două, iar într-o parte se adaugă colorantul.
Se glazurează fursecurile, frumos, cu cele două glazuri și se lasă să se usuce pe un suport.
Sunt perfecte pentru a sărbători mărțișorul și sosirea primăverii!
Rețetă de mărțișor: Fursecuri albe cu cireșe confiate, perfecte pentru a le dărui drept mărțișoare... Rețetă de mărțișor: Donuts - Gogoși americane glazurate, perfecte pentru a fi oferite drept mărțișoare dulci....