Marian Duță, reporter la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Sorin Gănescu, antreprenor, ne-au divulgat câteva dintre secretele celor mai pufoase și gustoase chiftele, dar și cu ce sosuri pot fi asortate acestea, în funcție de tipul de carne folosit.
Știm cu toții că există mai multe tipuri de chiftele, în funcție de carnea pe care o conțin: de porc, de vită, de pui, de pește, dar și chiftele de post.
Secretele celor mai gustoase și pufoase chiftele constau în ingredientele folosite la compoziția acestora, dar și în sosurile, sau garniturile care le însoțesc.
Cu toții ne amintim rețetele de chiftele marinate, de pârjoale moldovenești, sau orice tip de chiftele în sos, cu care ne răsfățam în trecut și probabil ne-am întrebat cum procedau mămicile și bunicile de obțineau chiftele pufoase și gustoase.
Nu toate chiftelele se potrivesc la același sos. De exemplu, chiftelele din carne de porc merg tare bine marinate, dar și într-un sos de roșii. Chiftelele din carne de vită merg cu un sos de vin, iar chiftelele de pui merg cu sosuri albe, chiftelele de pește se potrivesc cu sosurile de unt cu zeamă de lămâie.
Citește și: Chiftele cu sos de roșii. Rețeta simplă ca la bunica acasă
Pentru a ieși pufoase chiftelele se folosește în compoziția lor miez de pâine înmuiat în lapte și scurs, sau dacă se optează pentru compozițe cu cartofi, se poate adăuga puțin bicarbonat, ca la pasta de mici.
Citește și: Rețetă tradițională pentru pasta de mici la grătar. Rețete tradiționale pentru 1 decembrie
Și pentru că suntem în post, avem și o varietate de chiftele de post care se pot prepara din diverse legume răzuite și amestecate cu pesmet.
Dacă nu aveți timp să preparați acasă chiftele gustoase și pufoase, urmăriți materialul video de mai sus, pentru a vedea de unde se pot comanda!
Prognoza meteo 10 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prima apariție a Ramonei Olaru la Neatza. Imagini de colecție din 2013...