Antena Căutare

Super Neatza, 27 martie 2023. Cele mai bune sfaturi pentru a economisi curent. Enel pune la bătaie un aparat de aer condiționat

În cadrul ediției Super Neatza din 27 martie, prezentatorii emisiunii, Răzvan și Dani, au vorbit despre importanța economiei de curent chiar și pe timpul verii, pentru facturi cât mai „lejere”! Iată cum ar trebui să procedăm cu aerul condiționat și care sunt cele mai bune sfaturi pentru economie. Cel mai „responsabil” consumator poate câștiga un aparat de aer condiționat.

colaj foto din emisiunea super neatza, cu razvan si dani Galerie
Cele mai bune sfaturi pentru a economisi curent. Enel pune la bătaie un aparat de aer condiționat. Ce trebuie să faci pentru a câștiga | Antena 1

Perioada iernii este cunoscută drept cea mai „usturătoare” atunci când vine vorba despre facturile aferente consumului de curent, având în vedere nevoia de încălzire a locuințelor.

Cu toate acestea, experții în domeniu avertizează că nici în perioada caldă nu scăpăm de riscul facturilor uriașe, având în vedere că ne folosim de curentul electric pentru a răci locuințele, atunci când gradele din termometre devin imposibil de suportat.

Sfaturi utile pentru a economisi curent pe timp de vară

Studiile arată că dacă folosim aparatele de aer condiționat pe timpul verii riscăm să ajungem la aceleași sume „piperate” pe facturi, iar în unele cazuri acestea le pot depăși chiar și pe cele de pe perioada iernii.

Astfel, pentru un consum cât mai responsabil, există câteva sfaturi utile din partea companiei Enel, care a pus la punct o platformă destinată acestui obiectiv. Se numește Electripedia, iar motto-ul său este: „Fii smart pe energie!”. Pe platformă există zeci de metode utile care explică cum se poate scădea consumul energetic.

Cum trebuie setat aparatul de aer condiționat pentru un consum minim de energie

Una dintre soluțiile de bază prezente pe platformă este reglarea diferită a aparatului de aer condiționat, pentru un consum cât mai mic.

Spre exemplu, experții în domeniu ne sfătuiesc că și în această situație, răbdarea este cheia. Dacă ne dorim să răcim locuința, cel mai indicat este să nu facem acest lucru brusc, cu o temperatură mai joasă pentru un efect imediat.

Indicat este să folosim o temperatură intermediară și să așteptăm până când întreaga locuință va ajunge la acel prag. Astfel, în loc să comutăm aparatul de aer condiționat la 18 grade, am putea să îl setăm pe 24 de grade, care este o temperatură optimă.

Aerul rece nu se va simți la fel ca în cazul unei temperaturi mai joase, bineînțeles, iar procesul de răcire a locuinței durează mai mult, însă rezultatele sunt benefice pentru buzunarul fiecăruia.

Concursul Enel. Cum poți câștiga un aparat de aer condiționat

Echipa Enel a pus la bătaie și un premiu pentru utilizatorii responsabili de energie. Iată cum poți câștiga un aparat de aer condiționat!

Tot ce trebuie să faceți este să intrați pe smartpeenergie.a1.ro, dezvăluiți care sunt soluțiile dumneavoastră de a face economie la energie, iar cel mai creativ răspuns va fi premiat cu un aparat de aer condiționat, cu serviciu de instalare inclus.

Perioada de desfășurare a concursului este de 5 zile, iar înscrierile se pot face zilnic, cu câte un câștigător în fiecare zi. Accesați smartpeenergie.ro pentru mai multe detalii.

S-a anunțat marele câștigător al concursului Viză de America! Cine va merge la filmările următorului sezon de America Ex... Super Neatza, 29 martie 2023. Cum putem eficientiza energia într-o locuință. Sfaturile unui specialist ENEL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x