Antena Căutare

Super Neatza, 29 martie 2023. Cum putem eficientiza energia într-o locuință. Sfaturile unui specialist ENEL

Un specialist Enel, head of marketing, a dezvăluit care sunt secretele eficientizării energiei într-o locuință, atât pe timpul verii, cât și în anotimpul cel mai friguros. Iată ce spune Ana Maria Marin, specialistul în eficiență energetică, la Neatza cu Răzvan și Dani, 29 martie 2023.

Super Neatza, 29 martie 2023. Cum putem eficientiza energia într-o locuință. Sfaturile unui specialist ENEL Galerie
Cum putem eficientiza energia într-o locuință. Sfaturile unui specialist ENEL | Antena 1

Invitată în emisiunea matinală de la Antena 1, Super Neatza, pe 29 martie 2023, Ana Maria Marin a explicat, atât din punctul de vedere al unui consumător, cât și al furnizorului, faptul că anumite electrocasnice pot consuma mai puțină energie electrică dacă știm cum să eficientizăm acest aspect.

Cum putem eficientiza energia electrică în așa fel încât consumul să nu fie unul ridicat. Ce explicații a dat un specialist ENEL în domeniu, la Super Neatza, 29 martie 2023

Dani Oțil și Ana Maria Marin au vorbit despre eficientizarea energetică și cât de mult contează amplasarea electrocasnicelor și modul cum le folosim în raportul de consum și facturare.

Întrebată de prezentatorul tv ce înseamnă eficientizarea energetică, specialistul Enel a explicat astfel:

„Ne referim la modul în care folosim energia. Putem folosi aceeași cantitate de energie electrică și să avem rezultate sau să reducem cantitatea de energie electrică, iar rezultatul să fie același. Spre exemplu: electroncasnicele din casă le putem folosi în așa fel încât să consume mai puțină energie electrică. Partea de eficiență ne va ajuta la o reducere a emisiilor de carbon. Dacă tragem linie și la consumatorul final, ne ajută să reducem și facturile”, explică Ana Maria Marin.

Ce facem acasă pentru a reduce consumul energetic?

„De exemplu, frigiderul este un consumator permanent, fiindcă îl ținem mereu în priză, dar modul în care îl amplasezi impactează cantitatea de energie pe care o consumă. Dacă punem frigiderul lângă calorifer, el va consuma mai multa energie. Ne putem gândi la automatizarea și folosirea solutiilor inteligente. De exemplu ne putem programa becurile să se oprească, folosind soluții inteligente, putem seta ca centrala să pornească doar atunci când avem nevoie de încălzire în casă”, spune ea.

Ce aparate reglăm în casă având în vedere că vine câldura?

„Aparatul de aer condiționat este cel care consumă multă energie electrică vara. Dacă învățăm cum să-l folosim putem reduce cantitatea de energie electrică. Ventilatorul, sistemul de răcire pe care-l folosim poate fi unul treptat. Putem seta de la distanță, faptul că îl dau pe „blană” înseamnă că îmi va produce un consum electric foarte mare. Putem reduce cu 50% consumul de energie electrică la un aparat de aer condiționat dacă alegem să mergem pe răcirea treptată”, mai spune pe subiect specialistul.

Concursul Enel. Cum poți câștiga un aparat de aer condiționat

Echipa Enel a pus la bătaie și un premiu pentru utilizatorii responsabili de energie. Iată cum poți câștiga un aparat de aer condiționat!

Tot ce trebuie să faceți este să intrați pe smartpeenergie.a1.ro, dezvăluiți care sunt soluțiile dumneavoastră de a face economie la energie, iar cel mai creativ răspuns va fi premiat cu un aparat de aer condiționat, cu serviciu de instalare inclus.

Perioada de desfășurare a concursului este de 5 zile, iar înscrierile se pot face zilnic, cu câte un câștigător în fiecare zi. Accesați smartpeenergie.ro pentru mai multe detalii.

Super Neatza, 27 martie 2023. Cele mai bune sfaturi pentru a economisi curent. Enel pune la bătaie un aparat de aer cond... Super Neatza, 28 martie 2023. Cum să economisești energie în bucatărie. Sfaturile specialiștilor Enel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x