Antena Căutare

Top meniuri gustoase și sănătoase cu pește și fructe de mare

Marian Cuzdrioreanu, antreprenor, prezintă la Super Neatza, special pentru cei care sărbătoresc revelionul pe rit vechi, un top meniuri gustoase și sănătoase cu pește și fructe de mare

Meniu sănătos cu pește Galerie
Meniuri gustoase și sănătoase cu pește și fructe de mare

Pentru că preparatele din pește și fructe de mare au prins mare contur în periaoda sărbătorilor și nu numai, Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, în direct dintr-un restaurant cu specific pescăresc, alături de Marian Cuzdrioreanu, antreprenor și fiica acestuia, Ana, specialist în nutriție, ne prezintă un prezintă un top al meniurilor gustoase și sănătoase cu pește și fructe de mare.

Indiferent că alegem să le comandăm pentru acasă, de la restaurant, sau alegem să ne inspirăm pentru a ni le pregăti singuri, preparatele din pește și din fructe de mare, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, sunt și sănătoase și aduc o serie de beneficii organismului.

Citește și: Importanta și beneficiile consumului de pește și fructe de mare. Ce tipuri de pește și fructe de mare sunt cele mai recomandate

Iată câteva idei de preparate gustoase și sănătoase cu pește și fructe de mare:

În primul rând salatele de icre nelipsite de pe platourile cu aperitive de la mesele festive. Acestea se prepară simplu din doar câteva ingrediente, însă găsim pe piață mai multe sortimente de icre, iar gustul salatelor poate fi diferit, de la un sortiment la altul.

Un al doilea preparat cu pește, mult îndrăgit și care a devenit tradițional în meniurile restaurantelor cu specific pescăresc, mai ales în Dobrogea, este zacusca de pește - Vedeți aici o rețetă tradițională de zacuscă cu pește!

Un loc important în meniurile cu pește îl ocupă sortimentele de pește marinat și și cele de pește afumat, foarte gustoase, de altfel și foarte ușor de integrat în meniuri.

Saramura de pește cu mămăliguță este nelipsită din restaurantele pescărești, dar nici saramura de creveți cu mămăliguță nu este mai prejos. Se prepară în același mod, folosind aceleași legume coapte, însă gustul creveților vor da o savoare aparte, poate fi considerată mai de fițe, pentru că nu toți știu să o prepare.

Storceagul este una dintre piesele de rezistență ale meniurilor cu pește și fructe de mare. Este cea mai bună ciorbă de pește de pe la noi și cea mai recomandată chiar și peste hotare.

Ce ar trebui să știm despre fructele de mare?

Fructele de mare reprezintă o sursă foarte bună de minerale, vitamine și proteine, ce pot susține sănătatea organismului chiar și pe perioada celor mai drastice diete de slăbire.

Citește și: Platou cu fructe de mare. Cum faci un mix de fructe de mare pentru a-i impresiona și pe cei mai pretențioși gurmanzi!

Proteinele din fructele de mare sunt de o calitate superioară, sunt de o consistență mare ce oferă o stare de saturație pentru o perioadă îndelungată, de aceea sunt foarte recomandate și în curele de slăbire. Au un conținut redus de grăsimi și un număr destul de scăzut de calorii și reprezintă factori cheie în atingerea greutății dorite.Conținutul lor bogat în iod asigură optimizarea metabolismului prin reglarea secrețiilor glandei tiroidiene.

Pentru mai multe detalii despre cele mai gustoase și sănătoase meniuri cu pește și fructe de mare, dar și pentru a afla de unde le puteți comanda, accesați materialul video de mai sus!

Prognoza meteo 12 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Rețetă de colțunași Gyoza, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x