Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

5 lucruri de care să ții cont atunci când alegi să colantezi mașina

Dacă ai o companie mai mult ca sigur te gândești la demararea unor strategii de marketing fără costuri prea mari și care să îți ofere cea mai bună vizibilitate. Soluțiile de colantare auto ar putea fi pentru tine foarte practice întrucât în acest mod vei putea asigura multă vizibilitate firmei tale.

Dacă ai o companie mai mult ca sigur te gândești la demararea unor strategii de marketing fără costuri prea mari și care să îți ofere cea mai bună vizibilitate. Soluțiile de colantare auto ar putea fi pentru tine foarte practice întrucât în acest mod vei putea asigura multă vizibilitate firmei tale.

Prin aplicarea unui autocolant auto vei reuși să atragi privirile trecătorilor și astfel tot mai mulți oameni vor putea cunoaște cu ce anume te ocupi. Cu toate acestea, există păreri pro, dar și păreri contra și de aceea trebuie să identifici acei experți în autocolant auto care să protejeze vopseaua mașinii tale și să realizeze o lucrare de bună calitate, exact așa cum îți dorești.

Iată mai jos 5 lucruri de care să ții cont atunci când alegi să aplici un autocolant auto:

Tipuri de folii

Mai înainte de a te decide asupra procesului de colantare ar trebui să ai în vedere care sunt foliile necesare pentru a fi aplicate pe mașina ta. În piață există mai multe feluri de folii, de la numeroși producători. De aceea, este bine să urmărești cu atenție caracteristicile acestora. Sunt folii care se pot aplica pe suprafețe drepte, altele sunt potrivite pentru suprafețe curbate, iar altele au o elasticitate cu totul deosebită, reușind astfel să se aplice mult mai ușor. De asemenea, foliile reflectorizante, dar și cele fluorescente sunt alte tipuri pe care să le ai în vedere.

Este bine să alegi o folie de dimensiuni foarte mari, astfel încât să poți aplica colantarea dintr-o singură bucată, fără să fie nevoie de mai multe porțiuni de colant pentru a se acoperi aripile, ușile sau capota.

Adezivul aplicat la colantare

Adezivul este un alt aspect care ar trebui să te intereseze. Acesta trebuie să fie transparent, pe bază de solvent și care să se poată îndepărta foarte ușor atunci când dorești să renunți la autocolantul. Adezivul trebuie să fie permanent, de bună calitate care să nu poată afecta sub nicio formă vopseaua de pe mașină.

Îndepărtarea foliei de pe mașină se va face la cald, fără ca vopseaua de pe mașină să fie cumva afectată. Cu toate acestea, mașina trebuie să aibă vopseaua originală, iar dacă a fost revopsită, atunci ar trebui ca procesul de revopsire să fi fost făcut în centre specializate, de cea mai bună calitate.

Foliile și protecția mașinii

De obicei, prin aplicarea unei folii auto mașina este parțial protejată în fața zgârieturilor. Ar fi indicat să alegeți o folie rezistentă, mai groasă, așa încât mașina să fie protejată de eventualele probleme. Cu toate acestea, folia auto nu protejează mașina de zgârieturile prea adânci, de această dată fiind nevoie de reparații în service autorizat.

Autocolantul face bule

Folia pe care o vei aplica pe suprafața mașinii tale s-ar putea să facă și bule. De obicei, se recomandă ștergerea mașinii cu ajutorul unui alcool special, care să nu afecteze sub nicio formă vopseaua mașinii tale și abia mai apoi să se aplice colantul auto. Se poate întâmpla ca odată cu aplicarea unei folii auto să se formeze bule de aer, ce vor putea fi îndepărtate ușor cu ajutorul unei raclete. De aceea, nu trebuie să te temi și să consideri că folia aplicată va avea un aspect neplăcut, ci să încerci să identifici o echipă de specialiști, cu multă experiență, care să realizeze lucrarea pe care ți-o dorești.

Unde aplici autocolantul?

În funcție de solicitările tale, autocolantul ar putea fi aplicat pe întreaga suprafață a mașinii tale sau doar parțial. De aceea, va trebui ca mai înainte de a se aplica o folie pe mașina ta să știi exact ce îți dorești. Ca atare, ai putea alege, de exemplu, să scrii doar numele companiei și datele de contact sau ai putea alege să fii vizibil prin afișarea unor sigle cu care ești cunoscut în piață.

Recomandari