Antena Căutare

Ce salariu are Nicușor Dan și la ce sumă ajunge un coș de cumpărături săptămânal pentru Primarul general al Capitalei

Recent, edilul Bucureștiului a dezvăluit ce salariu are după o perioadă de 4 ani în cadrul funcției. Iată cât câștigă Nicușor Dan și ce cheltuieli săptămânale are.

Nicușor Dan Galerie
Ce salariu are Nicușor Dan. | Hepta

În cadrul unui interviu Antena 3 CNN, Primarul Bucureștiului a dezvăluit ce salariu net are după o perioadă de patru ani de mandat. Totodată, Nicușor Dan a vorbit și despre ratele, dar și despre datoriile pe care le are.

Iată ce detalii au ieșit la iveală cu privire la salariul edilului.

Citește și: Cât plătește Nicușor Dan chirie pentru apartamentul de trei camere în care stă cu soția și cei doi copii

Ce salariu are Nicușor Dan

Deși, majoritatea cetățenilor ar fi crezut că primarul Capitalei are un salariu foarte mare și economii uriașe în conturile bancare, Nicușor Dan a făcut câteva precizări care i-a uimit pe mulți.

Menționând faptul că salariul său a avut parte de o creștere, edilul a recunoscut că se putea descurca și cu o sumă mai mică. Cu toate acestea, chiria, rata și datoriile nu sunt lipsite în cazul primarului Nicușor Dan.

„Salariul meu acum este de 20.000 de lei net. Am avut 16.000 de lei, acum a crescut.

Chiria e de 590 euro, rata este 580 de euro şi rămân cu 14.000 de lei. Sunt mulţumit. Puteam să am şi mai puţin, mă descurcam (...) Sunt un om normal din punct de vedere al valorilor personale", a dezvăluit edilul în cadrul știrilor Antena 3 CNN.

Potrivit declarației de avere, Nicușor Dan are un teren de 7460 mp în județul Brașov și un autoturism marca Citroen din anul 1986 pe care îl păstrează pentru valoarea sentimentală.

„Nu merge, îmi doresc ca la un moment dat să îl repar, dar în momentul acesta nu merge. Are valoare sentimentală” spunea edilul despre mașina de suflet.

Citește și: Care este salariul pe care un medic de familie în câștigă în România în 2024. Ce sumă de bani primește pentru fiecare pacient

În declarația de avere a edilului, se poate observa un împrumut pe care i l-a dat unui prieten în valoare de 20 000 de euro, dar și datorii sub forma unui credit în valoare de 100 000 de euro și 2 împrumuturi de la persoane fizice în valoare totală de la 52 000 de euro.

Nicușor Dan a menționat faptul că rata creditului ajunge la suma de 580 de euro lunar, iar motivul pentru care l-a contractat este achiziționarea terenului din județul Brașov.

Totodată, primarul general al Capitalei a vorbit deschis pentru mai multe publicații cu privire la venitul său lunar, demonstrând astfel faptul că nu se ascunde cu averea pe care o are.

„Câștig în jur de de 20.000 lei pe lună. Da, îmi ajung banii ăștia. Nu am economii” a declarat Nicușor Dan pentru hotnews.ro

Cât cheltuie săptămânal Primarul general al Capitalei

Conform declarațiilor pe care edilul le-a făcut recent, acesta ar avea o cheltuială de aproximativ 400 - 500 de lei pe săptămână pentru strictul necesar al familiei. Nicușor Dan recunoaște faptul că soția este cea care face cumpărăturile atât pentru el, cât și pentru cei doi copii în vârstă de 8 ani și respectiv aproape 2 ani.

„Cumpărăturile frecvente, peste zi, le face soția, cele de care e nevoie, adică o sticlă de lapte pentru copii. O dată la două săptămâni, uneori chiar săptămânal, în ziua de sâmbătă, mergem împreună să cumpărăm pentru toată săptămâna. Dăm cam 400-500 lei” a spus acesta pentru hotnews.ro.

Citește și: Un tânăr spune că are un salariu de 40.000 de lei pe lună, pentru un job pe care nu-l vrea nimeni. Cu ce se ocupă

Un asiatic a avut o reacție mai puțin așteptată după ce s-a plimbat cu un tramvai în București. Ce a avut de spus tânăru... Flamingo în România! Păsările au fost surprinse pe Lacul Techirghiol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x