Antena Căutare

O substanță cancerigenă a fost identificată în tratamentele pentru acnee! Lista cu produsele care făceau minuni

Substanța periculoasă a fost identificată în urma unor teste de laborator. Iată ce este benzenul și ce limită este de fapt admisă în compoziția produselor de larg consum.

Colaj fată cu acnee Galerie
O substanță cancerigenă regăsită în tratamentele pentru acnee. | Shutterstock

În data de 5 matie 2024, un laborator independent de testare a produselor de larg consum a înaintat o petiție prin care a solicitat retragerea unor tratamente pentru acnee din cauza nivelurilor crescute de benzen chimic care se regăsește în compoziția acestora.

Iată cum a fost depistată substanța cancerigenă și ce produse sunt afectate!

Citește și: Ce a putut să pătească o femeie după o operație estetică în Turcia. A povestit chinul greu de imaginat

Substanța cancerigenă regăsită în tratamentele pentru acnee

Valisure LLC a depus petiția la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) susținând faptul că autoritățile de reglementare ar trebui să investigheze produsele în componența cărora benzenul chimic este regăsit.

Laboratorul Valisure a supus la teste un număr de 66 de produse BPO, precum: creme, loțiuni, geluri de curățare, dar și detergenți, pe care le-a identificat a fi destul de problematice.

Ghidurile Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) permit în prezent un număr de 2 părți de benzen per milion, iar Valisure a identificat produse pentru acnee care depășesc de până la 12 ori cantitatea admisă.

Un alt factor important de care specialiștii au fost speriați este reprezentat de faptul că părțile per milion de benzen cresc considerabil atunci când produsele sunt expuse la temperaturi ridicate.

Citește și: La 62 de ani, un bărbat susține că a făcut 217 vaccinuri împotriva COVID. Cum se simte

Ce este substanța cancerigenă regăsită în tratamentele pentru acnee

Benzenul este un lichid fără culoare sau galben închis care se produce în mod natural, dar care poate fi produs și de activitățile umane, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). De cele mai multe ori, benzenul este eliberat de emisiile de automobile, de arderea cărbunelui și a petrolului.

O expunere continuă la această substanță poate provoca apariția cancerului, mai exact a cancerului la sânge și leucemie.

Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) susține faptul că substanța periculoasă nu trebuie utilizată în fabricarea unor produse medicamentoase decât în cazurile specifice și atunci când medicamentul reprezintă un ajutor terapeutic considerabil.

Citește și: Un bărbat care a vrut să aibă mușchi a ajuns de urgență la spital. Medicii s-au blocat când au văzut ce a putut să înghită omul

Lista cu produsele contaminate cu benzen

Potrivit dermatologytimes.com, Valisure a testat 66 de produse, iar cele care reprezintă un real pericol pentru populație sunt următoarele:

  • Differin 5% BPO cream
  • La Roche-Posay 5.5% BPO cream
  • PanOxyl 10% BPO cream
  • CeraVe 4% BPO cream
  • Sandoz 5% BPO gel
  • Neutrogena 10% BPO gel
  • Clinique 2.5% BPO cream
  • Clearasil 10% BPO cream
  • Sandra Lee MD 2.5% BPO lotion
  • Oxy 10% BPO cream
  • Proactiv 2.5% BPO cream
  • Up & Up 2.5% BPO Cream
  • Walgreens 10% BPO bar
  • Harris 10% BPO wash
  • Galderma 5% BPO cream
  • Equate 10% BPO cream
  • TARO 2.5% BPO gel

Christopher Bunick, profesor asociat de dermatologie și medic de știință în cadrul Școlii de Medicină a Universității Yale, a vorbit cu privire la acest aspect pentru Dermatology Times. Iată declarațiile:

„Aici nu este vorba despre contaminare, mai degrabă peroxidul de benzoil se descompune în benzen, stimulat să facă acest lucru de formularea produselor în sine. Ceea ce este îngrijorător este că aproape toate produsele testate care conțin peroxid de benzoil au format benzen (chiar și noua combinație triplă topică), adesea la niveluri de 2 până la 1000 de ori mai mari decât limita FDA de urgență/ condițională de 2 ppm.

Pentru a înrăutăți lucrurile, descompunerea peroxidului de benzoil în benzen a fost accelerată prin expunerea la temperaturi ridicate echivalente cu o baie sau o mașină fierbinte, ceea ce înseamnă că pacienții și consumatorii trebuie să fie atenți la cum să-și depoziteze produsul care conține peroxid de benzoil (nu într-o mașină!). Și mai îngrijorător, pe măsură ce peroxidul de benzoil se descompune în benzen, s-a descoperit că forma gazoasă a benzenului pătrunde prin ambalajele sigilate la niveluri de aproape 1000 de ori mai mari decât limita de expunere pe viață EPA (0,4 ppb) pentru riscul crescut de 1 cancer la 100.000 de oameni. Astfel, produsele pentru acnee care conțin peroxid de benzoil sunt, în mod nebănuit, un risc de inhalare.

Subliniez că benzenul este echivalent cu azbest, plumb și formaldehidă ca cancerigen din Grupa 1, nimeni nu vrea să fie în preajma primilor 2, iar acesta din urmă este pe cale să fie interzis de FDA luna viitoare! Această știre de ultimă oră înainte de AAD 2024 va avea ramificații profunde asupra practicii clinice și asupra modului în care comunicăm pacienților noștri despre medicamentele topice pentru acnee”.

Citește și: Ce să faci în primele 24 de ore de la apariția simptomelor răcelii sau gripei. Așa te faci bine rapid, conform medicilor

Câți ani are cea mai bătrână persoană din lume. Femeia și-a sărbătorit de curând ziua de naștere... Zodiile care suferă din plin. Se anunță certuri și despărțiri pentru mai mulți nativi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x