Antena Căutare

Secretul cozonacilor perfecți, descoperit la Ploiești. Alex, un cofetar iscusit, a aflat rețeta care i-a fascinat pe clienți

Un cofetar din Ploieşti a descoperit secretul care îi aduce clienţi pe bandă rulantă. Alex a moştenit pasiunea de la mama lui, iar acum el este cel care duce tradiția mai departe. Iată cu cât se vinde un cozonac tradițional!

Secretul cozonacilor perfecți, descoperit la Ploiești. Alex, un cofetar iscusit, a aflat rețeta care i-a fascinat pe clienți Galerie
Secretul cozonacilor perfecți, descoperit la Ploiești. Alex, un cofetar iscusit, a aflat rețeta care i-a fascinat pe clienți | Shutterstock

Atmosfera de sărbătoare și-a intrat deja în drepturi, iar meșterii cofetari lucrează la foc continuu. Într-un laborator din Ploiești, Alex, un tânăr cofetar, a descoperit rețeta de cozonac care i-a fascinat pe clienți și care le aduce comenzi peste comenzi în această perioadă a anului.

Citește și: De unde se pot recupera maşinile ridicate în Bucureşti în funcţie de sector. La ce sumă ajunge prețul

Reţeta secretă de cozonac a crescut şi numărul de livrări: „Acum învățăm noi de la el”

Alex și-a petrecut copilăria printre prăijituri și alte delicii dulci, pregătite de familia sa. Odată ce a aflat secretul, Alex nu a mai stat pe gânduri şi a început să pună în aplicare rețeta care i-a fascinat pe clienţi.

„Cozonacul cu maia e mai special, deoarece faţă de cel tradiţional, agentul de creştere, în loc de drojdie de bere, ceea ce se foloseşte, noi folosim maiaua naturală. Deja avem doi ani de experienţă cu maiaua naturală. Am primit-o de la un bun prieten. El o are de 25 de ani de la un maestru italian.”, a precizat Alex State pentru Observator News.

„A învăţat şi s-a perfecţionat mai mult decât ne aşteptam noi. Acum învăţăm noi de la el. Făina este principalul ingredient, aici celelalte, inclusiv, dăruirea de sine cu care se lucrează şi se finalizează produsul. Lucrăm la foc continuu ca să ne onorăm comenzile. Să fim în grafic cu termenele de predare.”, a adăugat Ana State, administrator cofetărie, pentru sursa citată mai sus.

Potrivit Observator News, din acest laborator din Ploieşti pleacă, în această perioadă, mii de cozonaci, atât către cofetariile proprii, cât şi către ceilalţi clienţi. Conducerea a fost nevoită să prelungească programul de lucru pentru a face faţă cererilor.

„Este foarte aglomerat. Avem o perioadă cu multă muncă. Avem comenzi multe şi necesită mult timp.”, a spus Gelu Juganaru, cofetar, pentru sursa citată mai sus.

Preţul unui cozonac tradiţional porneşte de la 70 de lei şi poate ajunge până la 100 de lei.

Citește și: Ce trenduri sunt la modă pentru femei în 2024. Nu se mai poartă extensii și gene false

Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile pe Observator News:

De unde se pot recupera maşinile ridicate în Bucureşti în funcţie de sector. La ce sumă ajunge prețul... Un român a rămas fără cuvinte când a aflat că pe numele lui există un credit bancar pe care nu l-a făcut. Cum a fost pos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x