Şoferii care parchează autovehiculele pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi fără a avea acest drept se pot alege cu ridicarea maşinii. În plus, amenda pe care o vor avea de achitat pentru un astfel de gest poate creşte de cinci ori, faţă de valoarea actuală, ajungând la 10.000 de lei, potrivit unui proiect legislativ susţinut de parlamentari din toate partidele, plus minorităţi şi neafiliaţi, anunţă avocatnet.ro.
Aceste măsuri fac parte dintr-un proiect legislativ iniţiat de 28 de parlamentari de la PSD, PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP, minorităţi şi neafiliaţi. E printre puţinele dăţi când parlamentarii cad de acord şi susţin o iniţiativă legislativă fără să mai conteze culoarea politică.
Aşadar, şoferii care parchează fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilităţi ar putea plăti amenzi de până la 10.000 de lei, iar maşina le poate fi ridicată.
În prezent, amenda pentru ocuparea fără drept a unui loc destinat persoanelor cu handicap ajunge la 2.000 de lei.
Modificare a legii rutiere! Unde trebuie instalate radarele şi cum pot fi amendaţi şoferii
"Drepturi depline şi participare la viaţa socială"
Iniţiatorii proiectului spun că prin acest act normativ vor "să ofere persoanelor cu handicap posibilitatea de a se bucura de drepturi depline şi de a beneficia complet de participarea la viaţa socială şi economică".
"Legislația privind drepturile persoanelor cu dizabilități ar trebui să răspundă nevoilor reale ale persoanelor cu handicap în ceea ce privește accesibilitatea în toate mediile societății, fără bariere, să răspundă nevoilor reale sociale și economice, să țină pasul cu noile tehnologii și tendințe în acest sens și să creeze mecanisme eficiente atât în ceea ce privește creșterea gradului de accesibilizare, cât și să instituie mecanisme de sancționare care să stimuleze conformarea cu obligațiile stipulate de lege", se arată în expunerea de motive prezentată de autorii proiectului.
Incredibil. Locuri de muncă în România de 1000 de euro pe lună și nimeni nu vrea să se angajeze!
Proiectul de act normativ a fost pus în atenţia deputaţilor pentru dezbatere. Ca să intre în vigoare, proiectul de act normativ are nevoie de votul favorabil al Parlamentului, de promulgarea preşedintelui Klaus Iohannis şi de publicarea în Monitorul Oficial.
Maşinile poluante vor fi interzise în București! De când nu vor mai putea circula. Se vor da amenzi usturătoare pentru c... Imaginile anului. Dacia lansează un nou model! Românii vor fi încântați de cum arată!...