Antena Căutare

Audi Quattro Concept - Reteta performantei

Acum 30 de ani, se nastea Quattro, masina. A schimbat radical tot ceea ce o masina poate face pe niste drumuri normale. A demonstrat, de asemenea, ca tractiunea integrala e ceva de dorit in raliuri. Iar aripile evazate rectangulare si motorul turbo au definit o generatie. Audi a facut tot felul de Quattro-uri de atunci, dar noi vorbim despre cel original. Sau, in germana, ur-Quattro. Deci avem o aniversare ce merita sarbatorita, iar asta e masina aleasa pentru a o face: Audi Quattro Concept.

Nu-i vorba numai despre aspect. Ce e dedesubt conteaza la fel de mult. Pe scurt: Quattro Concept se bazeaza pe sasiul RS5, dar ampatamentul este scurtat cu 150 mm, asemanator cu Sport Quattro din ‘83.

Panourile din material usor si un interior golas ajuta la coborarea masei la doar 1.300 kg. La fel ca ur-Quattro. Si in loc de V8-ul de pe RS5 si DSG-ul cu sapte trepte, are o combinatie mai usoara: motor turbo cu cinci cilindri si cutie manuala - la fel ca originalul.

Designerul Quattro a fost Wolgang Egger. O informatie interesanta: cand era la Alfa Romeo, el a desenat proiectul 8C Competizione, care a fost produs in editie limitata. Asa ca stie ce face si am vorbit cu seful lui, CEO-ul Audi Rupert Stadler. E foarte nerabdator.

O viziune moderna asupra abordarii clasice. Insa prizele asimetrice de pe capota, fasia neagra dintre stopuri, eleronul din spate si chiar si instrumentele cu cadrane digitale sunt toate plecaciuni in fata inaintasului. Forma montantului spate este retro si ea, insa Egger spune ca va fi relevanta pentru viitoarele modele Audi si pe urma sunt acele detalii facute, in cuvintele lui Egger, cu dragoste.

Logoul Audi este stantat pe montantul din spate. Farurile functioneaza in intregime cu LED-uri, iar lumina straluceste prin doua fante verticale. Cand pornesti masina, acestea se rotesc pana in pozitie orizontala. Ca si cum masina ar deschide ochii, intelegi?

Sursa: Top Gear

VIDEO! Cursa campionilor: Sfarsit in zid pentru Kovalainen... FOTO! Aniversare Audi Quattro cu un concept nou-nout...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x