Antena Căutare

O nouă înșelătorie face ravagii printre români. CNAIR, semnal de alarmă: ”Există un portal fals pentru achiziția rovinietei”

O nouă înșelătorie face ravagii printre români. Este vorba despre un portal web destinat achiziției de roviniete care nu este, însă, autorizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

O nouă înșelătorie face ravagii printre români. CNAIR, semnal de alarmă: ”Există un portal fals pentru achiziția rovinietei” Galerie
O nouă înșelătorie face ravagii printre români. CNAIR, semnal de alarmă: ”Există un portal fals pentru achiziția rovinietei”

Astfel, CNAIR a lansat un semnal de alarmă pentru români, pentru a nu pica în capcană. Într-un comunicat de presă, compania atrage atenția că site-ul www.rovinietaro.ro nu este autorizat de CNAIR, iar compania nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea, în vederea achitarii rovinietei, a unor portaluri web neautorizate.

”Rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al CNAIR”, mai transmite compania de drumuri, potrivit HotNews.

O nouă înșelătorie face ravagii printre români. CNAIR, semnal de alarmă: ”Există un portal fals pentru achiziția rovinietei”

Cum poate fi plătită rovinieta

Rovinieta poate fi achiziționată de la orice subunitate a CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), de la benzinăriile Rompetrol, MOL, OMV Petrom, Socar și Lukoil.

De asemenea, taxa de drum poate fi achiziționată prin SMS de la Vodafone, Orange, Telekom și Digi. Un aspect important de reținut la plata prin SMS este că se poate cumpăra rovinietă doar pentru cea mai scurtă perioadă.

În cazul autoturismelor se achită pentru șapte zile la plata prin SMS, pe când în cazul vehiculelor de transport pentru doar o zi.

O altă modalitatea de achitare a rovinietei se află în mediul online. Există mai multe site-uri unde se poate plăti. Un exemplu este site-ul oficial CNAIR.

În cazul în care se dorește reinnoirea unei roviniete înainte ca aceasta să expire trebuie să rețineți că nu poate fi cumpărată o nouă rovinietă decât cu cel mult 30 zile înaintea expirării celei vechi.

Autostrăzi fără șoferi școliți! Specialiștii ne spun care sunt cele mai grave greșeli care se fac în trafic și ce trebui... Cod Rutier 2020. Tot ce trebuie să știi despre principalele modificări, cum sunt sancționați șoferii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x