Antena Căutare

Nu degeaba traficul din București este teroarea oricărui șofer! Oficial este cel mai aglomerat oraș din Europa și al treilea la nivel mondial

Conform unui clasament îngrijorător realizat de către producătorul de dispozitive de navigație GPS Tom Tom, București este cel mai aglomerat oraș din Europa și al treilea la nivel mondial, primele două fiind ocupate de Bangok și Mexico City.

Conform unui clasament realizat de către producătorul de dispozitive de navigație GPS Tom Tom, București este primul, cel mai aglomerat oraș din Europa și al treilea la nivel mondial, primele două fiind ocupate de Bangok și Mexico City.

Dacă în 2015 în clasamentul celor mai aglomerate orașe din Europa, realizate de același producător, București ocupa primele locuri alături de Roma și Varșovia, la 3 ani distanță, capitala României conduce detașabil acest clasament al rușinii.

Din nefericire, șoferii bucureșteni petrec în cel mai bun caz 2 ore în trafic, confruntându-se zilnic cu zone de ambuteiaj și trafic intens.

Ce poziție ocupa în clasament București acum 2014

Studiile arată că în 2014, o călătorie de 30 de minute prin București avea o durată cu 41% mai mult decât se realiza în valori normale ale traficului şi cu 89% mai mult dimineaţa, începând cu ora 7, când traficul rutier atinge valori maxime. Acum patru ani, la nivel global, Bucureştiul se clasa pe poziţia a opta în topul mondial al oraşelor cu cel mai congestionat trafic.

În 2018, Bucureștiul a ajuns la 98% mai mult față de valorile de referință și a pierdut cinci locuri, fiind acum al treilea cel mai congestionat oraș din lume.

În Europa, Bucureștiul a detronat Moscova, care a ocupat locul I până în 2013, și și-a păstrat poziția de top al clasamentului în ultimul cincinal.

Legile au fost promulgate! Cum puteți obține restituirea banilor pe taxa pe poluare, taxa specială pentru autoturisme şi... Accesorii auto care trebuie să dispară de pe mașina ta – află despre trendurile în materie de tuning...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x