Nimic nu este mai frustrant decât să stai într-o mașină rece și să aștepți ca parbrizul să se dezghețe lent în diminețile reci de iarnă. Timpul pierdut poate duce la întârzieri la serviciu sau către alte activități importante.
Cu toate acestea, există o soluție simplă și eficientă pentru a preveni acumularea de gheață pe parbriz, un obicei pe care îl puteți adopta fără eforturi suplimentare și care este recomandat de experți.
Trucul care poate face diferența și vă poate economisi timp prețios. Cum să eviți înghețarea parbrizului
Specialiștii de la Wessex Fleet susțin că cea mai bună metodă pentru a evita dezghețarea parbrizului este utilizarea unei huse izolante și impermeabile peste parbriz pe timpul nopții. Această acțiune previne formarea gheții și vă oferă avantajul de a elimina cu ușurință capacul dimineața, evitând astfel curățarea parbrizului. Această metodă nu doar economisește timp, dar reduce și riscul de deteriorare accidentală a parbrizului cauzată de ustensilele de curățare.
Citește și: Când trebuie montate cauciucurile de iarnă, de fapt. Registrul Auto Român a făcut anunțul
„Când vine vremea rece, mulți șoferi beneficiază de pe urma aplicării unei huse izolate și impermeabile peste parbriz pentru a preveni acumularea de gheață pe parbriz peste noapte", explică aceștia.
Aceste huse sunt disponibile pe diverse platforme online, prețurile începând de la 2,99 lire sterline. Există variante mai robuste disponibile, însă și cele mai simple sunt eficiente în prevenirea acumulării de gheață pe parbriz: „Este mult mai convenabil și mai rapid, într-o dimineață geroasă, să îndepărtezi un capac decât să cureți parbrizul, reducând, de asemenea, riscul de deteriorare accidentală cauzată de uneltele folosite pentru a face acest lucru."
Citește și: Ce înseamnă dacă ai aceste semne pe cauciucurile de iarnă M+S, M.S. sau M&S. La ce ar trebui să fii atent
Dacă nu aveți acces la o husă izolantă, o altă soluție gratuită și eficientă este să parcați mașina într-o poziție în care să fie expusă la soarele dimineții. Această metodă poate accelera procesul de dezghețare a mașinii și acționează ca un degivrant natural în diminețile reci de iarnă.
Indiferent de metoda aleasă, este vital să vă asigurați că toate geamurile, luminile, plăcuța de înmatriculare și oglinzile sunt complet curățate de zăpadă și gheață înainte de a începe drumul. Încălcarea acestor reguli poate duce la sancțiuni legale conform Codului Rutier, astfel că este esențial să acordăm atenția cuvenită curățării și pregătirii mașinii pentru călătorie în condiții de iarnă, la fel de important este și să aveți anvelope de iarnă corespunzătoare.
Citește și: Cum va fi vremea la începutul lunii februarie. Prognoza meteo pentru patru săptămâni